Op 2 en 3 juli barst de strijd om de titels in de Nightwatch Eredivisie Beach los in de oudste stad van Nederland, Nijmegen. Na het succes van vorig jaar, toen de World Tour hier werd georganiseerd, komt de meest prestigieuze Nederlandse beachvolleybal competitie nu naar de Waalkade.

Nijmegen zal in het weekend van 2 en 3 juli gastdame zijn van de Nightwatch Eredivisie Beach. Het Centre Court ligt op de Waalkade, vlak voor restaurant Vief. De twee bijvelden liggen bij Aiolos Beach. Aiolos is dé beachsport vereniging in Nijmegen, gelegen op Sportpark Vossendijk.

Diverse scholen kwamen afgelopen week al sporten op de beachvelden en in de avonden was er ruimte vrij gemaakt voor bedrijventoernooien. Daarnaast waren de vele actieve volleybalverenigingen in Nijmegen ook geregeld op het Centre Court te vinden. Dit weekend zijn er, door een samenwerking met Ziggo en Sportproductions, in Nijmegen veel side-events en sportactiviteiten, waar leuke prijzen te winnen zijn. Kortom een groot volleybalfeest deze week in de oudste stad van Nederland. Naast de vele activiteiten rondom het event, is er ook weer een mooi deelnemersveld aanwezig.

Mannen

Bij de mannen een deelnemersveld met veel onderlinge competitie. Matthew Immers en Mart van Werkhoven voeren de ranglijst aan. Het is al even geleden dat de twee in Nederland samenspeelden, daar waar Immers een paar weken met Stefan Boermans naast zijn zijde stond. Dirk Boehlé en Mees Sengers spelen momenteel een World Tour Future toernooi in Giardini Naxos, Italië. Dankzij twee overwinningen in de kwalificatie hebben zij zich daar geplaatst voor het hoofdtoernooi. Mochten ze daar vroegtijdig uitgeschakeld worden, dan stromen de twee op zondag in. Tot slot zijn Thijmen Heemskerk en Mick Toet er ook in Nijmegen weer bij. Al twee weken achtereenvolgens wisten zij knap het zilver mee naar huis te nemen.

Dames

Bij de dames zijn Pleun Ypma en Emi van Driel de grote bikvangers. De kersverse Queens van Hamburg zijn in goede vorm en zullen deze ongetwijfeld willen meenemen naar Nijmegen. Grootste uitdagers voor de titel zijn Brecht Piersma en Desy Poiesz. Piersma won vorige week nog het goud in de Zwitserse Nationale Tour met Wies Bekhuis, maar is dit weekend dus weer op de Nederlandse velden te vinden. Sarah van Esch en Anique Tavenier completeren de top drie geplaatste teams. De twee azen nog altijd op hun eerste podiumplek dit seizoen en lijken er goed voor te staan.

Bekijk ook eens