Nightwatch Eredivisie Beach kent twee nieuwe winnaars in Boskoop

Afgelopen weekend was de Nightwatch Eredivisie Beach in Boskoop. Het was voor het eerst dat dit evenement hier neerstreek. In een mooi deelnemersveld waren het Jannes van der Ham, Thijs Nijeboer, Desy Poiesz en Iris Reinders die er met de titels vandoor gingen. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen gold dat beide teams voor het eerst dit seizoen op het hoogste treetje stonden.

Op het parkeerterrein van Flora Boskoop bevond dit weekend het Centre Court, een prachtige evenementenlocatie met terrassen rondom. Daar werden dan ook op zondag, onder toeziend oog van de cameraploeg van studio Alphen, de finales gespeeld. Ondanks dat er een aantal goede teams ontbraken, omdat zij dit weekend over de grens speelden, was het een goed niveau met mooie en spannende wedstrijden.

Bij de mannen kwam er in de halve finale een revanche tussen Dirk Boehlé/Mees Sengers en Thijmen Heemskerk/Mick Toet. Vorige week troffen beide teams elkaar in de finale, waar er met ruime cijfers werd gewonnen door Boehlé/Sengers. Ditmaal lagen de verhoudingen een stuk dichter bij elkaar en kende de wedstrijd ook een andere winnaar. Heemskerk/Toet wisten de derde en beslissende set namelijk met 16-18 naar zich toe te trekken. Daarmee verzekerden zij zich wederom van een finaleplek, waar ze het opnamen tegen Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer. Na een eerdere succesvolle periode samen zijn de twee weer bij elkaar en laten ze zien nog altijd met de top mee te kunnen. Met minimaal verschil in beide sets (21-19) kroonden Nijeboer/van der Ham zich tot de kampioenen van deze week. Het zilver werd dus wederom gewonnen door Heemskerk/Toet. Boehlé/Sengers completeerden het podium en namen de bronzen medailles mee naar huis.

Het damestoernooi kende ook een kraker van een halve finale. Esther Cramer en Laura Overwater stonden tegenover Marly Bak en Bjorna Gras. Het was voor het eerst dat Cramer/Overwater zich tussen de beste vier teams wisten te nestelen, maar daar was niet veel van te zien. Op de big points bleven de twee ijskoud en dwongen daarmee een finaleplek af (24-22, 21-19). Ook dat werd een kraker van een wedstijd, ditmaal tegen Desy Poiesz en Iris Reinders. Pas na 14-16 in de derde set moesten Cramer en Overwater het hoofd buigen. Een mooie overwinning voor Poiesz en Reinders, die we dit jaar ook nog niet op het podium zagen. Het brons ging overtuigend naar Lynn van Mill en Jill Weeda.

Bekijk ook eens