Nightwatch Eredivisie Beach dit weekend voor de Stadschouwburg in Utrecht

Utrecht is komend weekend gastdame van de Nightwatch Eredivisie Beach. Op 16 en 17 juli komen de beste beachvolleyballers van Nederland naar de Domstad, om daar voor de felbegeerde titels te strijden. Het Centre Court ligt voor de stadsschouwburg op het Lucasbolwerk, de bijvelden zijn bij Irene Beach in Bilthoven.

In 2016 was Utrecht ooit de eerste locatie waar organisator Sportworx een Eredivisie toernooi organiseerde. Zes jaar later en vele evenementen verder is het nog altijd een terugkerende locatie voor de Nightwatch Eredivisie Beach. Vele Nationale en zelfs Internationale toppers wisten in die afgelopen zes jaar de weg naar de Domstad te vinden. Zo is er dit jaar ook weer een mooi deelnemersveld aanwezig.

Bronzen medaillewinnaars uit Gstaad te bewonderen

Bij de heren zijn Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde de grote blikvangers in het deelnemersveld. De Nederlandse mannen wisten afgelopen week tussen de absolute wereldtop nog een bronzen medaille te winnen in het prestigieuze Elite-16 toernooi in Gstaad.  Het moge duidelijk zijn dat zij ook in Utrecht voor veel spektakel zullen zorgen en de gedoodverfde favoriet zijn voor de titel. Daarnaast zijn de zilveren en bronzen medaillisten van afgelopen week in Almelo ook weer van de partij. Van der Ham/Nijeboer en Berkhout/van Solkema laten de afgelopen weken zien in uitstekende vorm te verkeren en zullen er alles aan doen om zich weer op het podium te mogen melden.

Internationale tint bij het damestoernooi

Bij de dames zelfs een buitenlands topteam wat deelneemt. De nog jonge Belgen Sarah Cools en Lisa van der Vonder maken hun opwachting in Utrecht. De twee wisten al op enkele World Tour toernooien op het podium te eindigen. Zij zullen concurrentie krijgen voor de titel in Utrecht van onder andere onze eigen Wies Bekhuis en Leanne van Vegten, die voor het eerst dit seizoen een duo vormen. Ook Esther Cramer en Laura Overwater, eerder dit seizoen in Boskoop al goed voor een zilveren medaille, zijn goede outsiders voor de titel.

Bekijk ook eens