De eredivisie beachvolleybal wordt in een heel nieuw jasje gestoken. De eredivisie moet naar een hoger niveau groeien en daar zijn grootse plannen voor. Sportevenementenbureau Music and Sports uit Utrecht gaat de komende drie jaar de Eredivisie Beachvolleybal Tour organiseren. Het bedrijf heeft grootse plannen. Organisator Wilco Nijland: “Het gaat natuurlijk wel om de hoogste Nederlandse beachvolleybalcompetitie en die moet wat ons betreft ook als zodanig worden geprofileerd. Het heeft grote potentie. We willen er echt iets moois en herkenbaars van maken. Als je alles goed regelt en voor een herkenbare uitstraling zorgt, gaat het automatisch meer leven.”

Het promofilmpje dat Music & Sports maakte, geeft al een idee van waar de bond en het sportevenementenbureau naar toe willen. Hij vertelt verder over de plannen die hij met zijn team heeft. ,,In drie jaar tijd moet er echt veel veranderen, spelers moeten echt elk weekend de eredivisie willen spelen. Dat was de afgelopen jaren wel anders, dan was het elke keer maar afwachten wie er speelden.” Nijland beseft dat het niet zo een twee drie verandert, dat heeft tijd nodig. Maar zijn idee is glashelder. ,,Als wij als organisatie zorgen dat spelers goed verzorgd worden met bijvoorbeeld ook overnachtingen en eten, dan zal het al heel anders zijn. Ook willen we spelers die veel spelen op de tour extra belonen. Als spelers zich lekker voelen, presteren ze automatisch beter en hebben we dus leukere duels en daardoor ook een enthousiaster publiek. De spelers zijn de artiesten in onze arena, het zijn de ‘superpromotors’ van de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Ik geloof er in dat als wij zorgen voor een professionele tour, dat spelers dan ook elk weekend willen strijden om de eer. De spelers zijn voor ons heel belangrijk, ze zijn natuurlijk ook ons uithangbord. ”

Music and Sports reist vanaf mei het hele land door, klik hier voor het tourschema. Er wordt op veel locaties op meerdere plekken gespeeld, een bewuste keus. ,,Twee locaties: op een centrale plek in de stad én op de velden van de lokale beachvolleybalvereniging. Op die manier betrekken we de verenigingen erbij. In de stad willen we in een knus en half open stadion spelen met ongeveer 400 stoeltjes,” zo blikt Nijland al vooruit.

Bron: Nevobo.nl

Bekijk ook eens