Vijf jaar geleden speelden ze voor het laatst samen, maar voor de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour in Zutphen zijn ze herenigd. Timo Gras en Joost Groen, beachteam Groen/Gras. Normaal spelen ze samen met Daan en Casper Haanappel. Maar vanwege een familieweekend zijn die er niet bij in Zutphen en dus vonden Timo en Joost elkaar weer.

Dat leverde succes op. Ze verloren vanmiddag nog wel van het sterke duo Jannes van der Ham en Sven Vismans (24-22 en 21-11), maar herstelden zich daarna goed. Met een zwaarbevochten overwinning op Enter en Maas met 1-2 (18-21, 21-18, 14-16) dwongen ze plek af voor de finaledag. Daar waren ze zelf erg trots op, na vijf jaar niet meer met elkaar gespeeld te hebben. De chemie is er duidelijk wel. Zondagochtend strijden ze om 09.50 uur op de Groenmarkt verder, ze treffen dan Lochtenberg/Uittenbosch.

Ook Tom van Steenis speelde dit weekend met een andere partner in de eredivisie, hij vormt een team met  Eargenell de Cuba. Ze wonnen de eerste twee duels, maar stonden in de derde wedstrijd tegenover het te kloppen team in de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour: Boehlé/van de Velde. De eerste set was erg spannend, maar de grote favoriet maakte het in de cruciale fase af en won met 18-21. De tweede set werd daarna overtuigender gepakt met 14-21. Daardoor spelen Tom en Eargenell morgen in de herkansing om een plek in de halve finale af te dwingen. Boehlé/van de Velde en Vismans/Van der Ham plaatsten zich daar al rechtstreeks voor.

Bij de vrouwen bleven Marloes Wesselink en Laura Bloem ongeslagen op de eerste dag in Zutphen, ze verzekerden zich daarmee van een plek in de halve finale. Ook het zeer ervaren duo Mered de Vries en Roos van der Hoeven kreeg dat voor elkaar. Ook de lokale speelster, Lauri Luijken, is met haar partner Ana Rekar nog in de race.   

Bekijk ook eens