• Nieuw duo Nijeboer/van der Ham is klaar voor 1e krachtmeting

Afgelopen januari maakte Thijs Nijeboer niet enkel zijn debuut in een vier sterren World Tour-toernooi, hij speelde tijdens de DELA Beach Open ook zijn eerste wedstrijden met destijds gelegenheidspartner Jannes van der Ham. De blessure van zijn toenmalige partner Stef Hofman was de reden voor het ontstaan van dit duo.

‘’Deze plotselinge samenwerking beviel heel goed en we willen graag kijken wat we hier nog meer uit kunnen halen,’’ vertelt Thijs Nijeboer. Het duo besloot verder te gaan als vaste partners, waarbij de eerstvolgende krachtmeting vanmiddag op het programma staat. Tijdens het één sterren toernooi in Göteborg gaan ze op jacht naar het hoofdtoernooi.

Beide spelers hebben afgelopen winter een ander pad bewandeld. Daar waar van de Ham in Zaanstad wedstrijden speelde in de zaal, maakte Nijeboer zijn trainingsuren op het zand. Het kersverse duo dat erg tevreden is over de samenwerking, traint ondertussen al een aantal maanden samen op de beachvolleybalvelden. ‘’Het is echt heel leuk samen, onze communicatie wordt steeds beter en we maken echt grote stappen.’’

De twee ambitieuze spelers willen komende zomer aanwezig zijn bij alle 10 de stops van de DELA Eredivisie Beach, startend in Breda op zaterdag 11 mei. Tijdens het spelen van de hoogste beachvolleybal tour van Nederland, richten zij hun pijlen ieder toernooi op een podiumplek. ‘’Komend seizoen staan er veel nieuwe en goede teams, maar wij willen halve finales spelen. Dat moet de standaard worden,’’ aldus de fanatieke Nijeboer.

In hun voorbereiding op het seizoen van 2019 zetten de jongens hun eerste stappen in het bouwen van een goed team om zich heen, dat hen ondersteuning biedt. Daarin zoeken zij met name nog naar sponsoren die een stukje financiële zekerheid kunnen bieden om hun doelen en ambities waar te kunnen maken.

Dat de mannen zin hebben in de start van het seizoen is wel duidelijk; ‘’Göteborg is ons eerste meetmoment. Jannes is net gestopt in de zaal en wij zijn wel toe aan het spelen van een toernooi!’’

Volg de ontwikkeling van de twee beachvolleyballers via hun social media kanalen @jannes171 en @thijsnijeboer.

Bekijk ook eens