Aankomend weekend wordt in Apeldoorn het startschot gegeven van de BetCity Eredivisie Beach. Als onderdeel van het Zeepkistenfestival strijden de beste 24 beachvolleyballers van ons land per gender om de felbegeerde titels. De hoogst aangeschreven beachvolleybal tour in Nederland kent in totaal negen stops door heel het land.

Naast de spannende wedstrijden biedt het BetCity Eredivisie Beach-evenement in Apeldoorn ook een scala aan activiteiten voor het hele gezin, als onderdeel van het bruisende Zeepkistenfestival. Entertainment voor de kinderen en lekkere foodtrucks, er is voor ieder wat wils om te genieten tussen de wedstrijden door.

Ongeslagen status Boehlé/Sengers in gevaar?
Het mannentoernooi kent een brede top met veel teams die het elkaar lastig kunnen maken. Eerste geplaatst op de ranking staan Dirk Boehlé en Mees Sengers. De twee kenden vorig jaar een ijzersterk seizoen, waarin ze iedere Eredivisie stop winnend af wisten te sluiten. Maar, een nieuw seizoen betekent mogelijk ook nieuwe krachtsverhoudingen. Ruben Penninga en Thijmen Heemskerk vormen in Apeldoorn een gelegenheidsduo en is zeker een team om in de gaten te houden. Nederlands kampioen Sam van der Loo maakt zijn opwachting met zijn vaste partner Quinten Groenewold en staat derde gerankt. Ook de koningen uit Hilversum, Cain van Hal en Mart van Werkhoven, zullen in Apeldoorn aantreden.

Bekhuis/Piersma weer bij elkaar
Bij de dames vormen Wies Bekhuis en Brecht Piersma in Apeldoorn weer een team. De twee kenden in het verleden al een succesvolle samenwerking, maar werden vorig jaar door de bondscoach uit elkaar gehaald. Nu de twee weer bij elkaar zijn, mogen we ze voorzichtig als titelfavoriet bestempelen. Grootste uitdagers zijn Broring/van Driel en Konink/Poiesz. Alle drie de teams zijn trainingspartners en kennen elkaar daarmee door en door. Ze maken deel uit van de talentenploeg van Beachvolleybal Team Nederland.

Bekijk ook eens