De DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour komt naar Zutphen. De Nederlandse beachvolleybaltop komt in actie op het Centre Court op de Groenmarkt en er worden ook gestreden bij Beach center Zutphen-Warnsveld. Dirk Boehlé en Steven van de Velde veroverden al vier titels dit seizoen en willen in Zutphen ook op het hoogste treetje van het podium staan. Boehlé: “In Zutpen gaan we weer knallen. Gaaf ook weer midden in de stad te spelen.” Ook Raisa Schoon en Emi van Driel komen in actie, die wisten al drie keer te winnen.

In Zutphen komen er veel topteams in actie die al regelmatig op het podium stonden in 2017. Bij de mannen gaan Sven Vismans en Jannes van der Ham voor de titel, het duo won al de opening van het seizoen in Arnhem. Maar dan moeten ze wel afrekenen met de grote favoriet, Boehlé en Van de Velde. Die toonden afgelopen weekend in Groningen aan dat ze nog steeds in topvorm verkeren.

Erik Nijland en Bas Verpoorten stonden zondag voor het eerst op het podium, ze werden derde in Groningen. “Dat smaakt absoluut naar meer. We willen deze lijn vasthouden en zullen in Zutphen er alles aan doen om weer op het podium te komen,” aldus de ambitieuze Nijland.

Bij de vrouwen kan het een hele interessante strijd worden. Een grote favoriet is er niet aan te wijzen, er doen veel sterke teams mee. Marloes Wesselink en Laura Bloem wonnen de titel Groningen en ze willen in Zutphen gaan voor hun tweede goud van het seizoen. Mered de Vries en Roos van der Hoeven zijn als ervaren duo lastig te kloppen en ook Mexime van Driel en Flore Gravesteijn bewezen met meerdere podiumplekken al dat ze een hoog niveau in huis hebben.

Zouden die in Zutphen hun eerste titel veroveren? Dat zou kunnen, maar dan moeten ze wel hun trainingsmaatjes Raisa Schoon en Emi van Driel verslaan, die al drie titels wonnen in de DELA Eredivisie Beach Tour van 2017. En het thuisvoordeel kan extra motivatie geven, wie weet gaat Lauri Luijken uit Warnsveld met Ana Rekar voor een verrassing zorgen.

Bekijk ook eens