Normaliter betekende het Nederlands Kampioenschap in Scheveningen ook het einde van het beachvolleybal seizoen. Dit jaar niet. Op 3 en 4 september wordt namelijk het NK King of the Court gespeeld. Strijdtoneel is het Kasteelplein in Breda, waar tribunes en terrassen aan weerszijde zullen liggen. Anders dan vorig jaar zal dit NK niet open zijn, maar konden er punten worden verzameld tijdens de Eredivisie King of the Court toernooien op 6 en 7 augustus in Rotterdam en op 27 en 28 augustus in Zutphen. De teams die daar de meeste punten hebben verzameld, zullen komend weekend in actie komen. En waar kun je nu beter bekroond worden tot King’s & Queen’s of the Court, dan op het Kasteelplein. De teams die er met de titels vandoor gaan winnen tevens een ticket voor deelname aan de CEV European Finals Queen & King of the Court in Utrecht.

Deelnemersveld heren

Bij de heren staan Thijs Nijeboer en Mart van Werkhoven eerste geplaatst. Het gelegenheidsduo speelde afgelopen weekend in Zutphen ook al mee met de Nightwatch Eredivisie King of the Court, schopten het tot de finale, maar moesten in die finale wel als eerste team uitstappen. De mannen zullen er alles aan doen om ditmaal wel op het podium te mogen verschijnen. Een ander team om in de gaten te houden zijn Erik Nijland en Kyran Versteegen. Zij weten als geen ander hoe je een toernooi als King of the Court aan moet vliegen, eerder dit jaar in Rotterdam wonnen zij het toernooi zelfs. Tot slot zijn Artamonov/Hogenhout en Sonneville/van der Wel ook goede kanshebbers voor de podiumplekken.

Deelnemersveld dames

Bij de dames zijn Wies Bekhuis en Katja Stam de favorieten voor de titel. Afgelopen weekend werden zij nog afgetroefd door Brecht Piersma en Desy Poiesz, maar die zullen er vanwege hun vakantie niet bij zijn. De zusjes de Jong, Cramer/Driessen en Bröring/van Vechten zijn de grootste uitdagers voor de titel komend weekend. Laatstgenoemd duo ging er in Zutphen met het brons vandoor.

Bekijk ook eens