In het openingsweekend van DELA Eredivisie Beach doen er meteen veel topteams mee. Het zal een spannende en interessante strijd worden om de eerste titel van seizoen 2018. Met een aantal nieuwe teams bij zowel de mannen als de vrouwen en de sterke teams van 2017 die hun titel willen verdedigen. De Zeeuw Dirk Boehlé wil met Steven van de Velde op eigen strand zegevieren, maar dan zal hij onder andere moeten afrekenen met Jannes van der Ham en Sven Vismans. De twee teams die vorig jaar voor veel spektakel zorgen.

Update: vanwege blessureleed hebben Tom van Steenis/Ruben Penninga en Emi van Driel/Raisa Schoon zich afgemeld voor het toernooi van Vlissingen.

Boehlé en Van de Velde en Van Der Ham/Vismans, het waren de smaakmakers van de eredivisie van 2017. Ze vochten vele finales met elkaar uit en dat leverde duels op vol vechtlust en passie. Krijgt Vlissingen meteen weer een ‘droomfinale’ met deze twee duo’s tegenover elkaar? Het zou zo maar kunnen! De thuisspelende Dirk Boehlé en zijn partner komen deze week ook in actie op de FIVB World Tour in Luzern, ze stromen daardoor zondagw in Vlissingen in.

Van der Ham en Vismans starten al op zaterdag in de poulefase. Ook zijn er aantal nieuwe teams gevormd, zoals Bas Verpoorten met Eargenell De Cuba, Tom Feldkamp en Erik Nijland, Joost Groen met Robin Kalmeijer en Jasper Niewold met Thijs Nijeboer. Het is interessant om te zien wat de nieuwe teams al kunnen en of ze het de topteams lastig kunnen maken.

 IJzersterk

Het vrouwentoernooi in Vlissingen kent een ijzersterk deelnemersveld. Laura Bloem en Jolien Sinnema zijn als eerste geplaatst op het Zeeuwse zand, ze werden zaterdag nog vijfde op de World Tour in Turkije en gaan nu voor hun eerste eredivisie titel als team. Met andere partners schreven de dames van Beachvolleybal Team Nederland in eerdere seizoenen al wel toernooien op hun naam. Op Stadsstrand Vlissingen krijgen ze concurrentie van het nieuwe duo Sophie van Gestel/Marloes Wesselink. Ook de routiniers Annemieke Driessen en Ilke Meertsen doen mee.

Misschien kan een van de nieuwe teams voor een verrassing zorgen op het Zeeuwese strand. Tweevoudig Olympiër Sophie van Gestel vormt dit seizoen een duo met Marloes Wesselink, die vorig seizoen samen met Laura Bloem een aantal toernooien won. Een uitdaging voor dit kersverse team wordt wel de blokkering, beide speelsters hebben altijd achterin het veld gestaan. Ook Quirine Oosterveld en Mered de Vries, beide zeer ervaren, zouden wel eens hoge ogen kunnen gooien samen.

Het toernooi start zaterdag om 10.30 uur en gaat door tot ongeveer 19.30 uur. Op zondag is het finaledag. Om 16.00 uur staat de finale van de vrouwen op het programma en daarna om 17.00 uur als afsluiting de mannenfinale. De toegang tot alle wedstrijd is gratis.

Bekijk ook eens