De DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour is dit weekend te vinden op het strand van Hoek van Holland. In de Zuid-Hollandse badplaats komen veel topteams in actie, het gaat een mooie strijd opleveren bij zowel de mannen als de vrouwen. Extra bijzonder is dat er naast de eredivisie ook nog het WEVZA zeslandentoernooi gespeeld wordt. Daar strijden vier jonge Nederlandse teams om de titel.

Het wordt een interessant toernooi op het Hoekse zand. Mees Blom en Ruben Penninga kwamen donderdag nog in actie op een Europees toernooi in Vaduz, maar ze wisten zich niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi. In de eredivisie zullen ze hun kracht alsnog willen tonen en ze maken zeker kans op de titel. Maar ook Sven Vismans en Jannes van der Ham komen in actie en die hebben na een vierde plek op een Europees toernooi de smaak te pakken.

Bas Verpoorten en Tom van Steenis vormen een gelegenheidsduo. Ze zouden nog wel eens voor een verrassing kunnen zorgen, allebei zijn ze extreem gemotiveerd en gaan ze altijd vol passie de strijd aan. Tom Feldkamp komt uit Rotterdam en zal dan ook extra gemotiveerd zijn om met zijn maatje Casper Haanappel in zijn ‘thuisplaats’ het podium te behalen. Hoek van Holland is namelijk een deelgemeente van Rotterdam.

Bij de vrouwen doen er een aantal zeer sterke teams mee. Annemieke Driessen speelt vanaf woensdag op het EK in Letland samen met haar partner Ilke Meertens, maar dit weekend vormt ze een duo met Katja Stam. Ze zijn als eerste geplaatst. Ook Emi van Driel en Raisa Schoon komen in actie, grote kans dat die een podiumplek behalen. Dat geldt ook voor het andere topteam van Kadijk Beach, Mexime van Driel en Flore Gravesteijn.

Aankomend weekend zal ook het WEVZA zeslandentoernooi beachvolleybal in Hoek van Holland plaatsvinden. Naast Nederland nemen België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Portugal deel. Het zeslandentoernooi is bedoeld voor talenten onder de 21 jaar en ieder land vaardigt twee teams per gender af. Namens Nederland doen de volgende teams mee: Yorick de Groot en Noah Aerts, Stef Hofman en Matthew Immers, Emma Piersma en Esmee Priem en Nova Marring en Noa de Bruin. Een mooi toernooi naast de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour, veel topsport te bewonderen in Hoek van Holland.

Bekijk ook eens