Ze heeft er lang op moeten wachten, maar komende zaterdag en zondag is het zo ver. Het DELA Eredivisie Beach toernooi in Zaandam. Een thuiswedstrijd voor Marly Bak die met haar vaste partner Esther Dijkstra speelt. “Ik ben ooit als meisje van 15 begonnen met beachvolleyballen bij Silicium in Zaandam dus het is bijzonder om hier nu op het hoogste niveau te spelen. Het belooft wederom een sfeervol toernooi te worden met lekker weer.”

 

Voor het eerst in de geschiedenis doet de DELA Eredivisie Beach Zaandam aan. Er wordt gespeeld op de Rozengracht (midden in het centrum) en op de velden van Beach Vereniging Silicium. Een extra bijzondere speelronde dus voor Marly Bak. “Super gaaf natuurlijk! Ik ben ooit als meisje van 15 jaar begonnen met beachvolleyballen bij Silicium en heb daar toen heel veel geleerd. Vervolgens ben ik er een paar jaar tussenuit geweest om te trainen bij Beach Team Holland. Na mijn jeugd-oranje avontuur werd ik met open armen ontvangen door onder andere Vincent Pirovano om weer terug te komen bij Silicium. Ondertussen train ik daar nog steeds en geef ik zelf er ook training aan de jeugd.”

Ze kan niet wachten tot ze zaterdag de eerste bal mag slaan. “Het voelt zeker als een thuistoernooi voor mij! Ik denk dat dat vooral komt door de manier waarop we naar het toernooi zijn gaan toeleven. Van het opnemen van de promo voor Zaandam tot het communiceren met ons publiek over waar en wanneer we eindelijk in de buurt spelen. Erg leuk allemaal.” Een toernooi in eigen stad, levert dat ook meer druk? “Het geeft vooral extra motivatie om mooi spel te laten zien. Misschien brengt dat ook wel een beetje druk met zich mee, maar over het algemeen spelen we dan juist wel goed.”

Bak wordt meteen enthousiast als ze aan het toernooi denkt en heeft er duidelijk erg veel zin in. “Ik verwacht een mooie een-na-laatste stop van de DELA Eredivisie Beach tour met meer publiek speciaal voor ons dan ooit. Volgens mij wordt het ook weer lekker zonnig, dus belooft het wederom een sfeervol toernooi te worden!” Ze wil op eigen zand zo lang mogelijk in actie komen en de doelstelling is dan ook duidelijk: “We zijn als vierde geplaatst voor het toernooi. Wat mij betreft wordt het dus tijd om een keer die halve finale te halen! We hadden een hele lange tijd een abonnement op de negende plek, maar hebben dat nu gelukkig weten om te zetten in een stabiele vijfde plek. We hebben de stijgende lijn dus te pakken!”

Tot slot roept ze iedereen op om te komen genieten van de DELA Eredivisie Beach. De toegang is gratis. “Ik sta al vier seizoenen lang met veel plezier naast Esther in het veld, zo ook deze zomer. Plezier staat bij ons dan ook centraal! Dat willen we ook het publiek laten zien. En ik verwacht dat mijn vlag mooi zal staan wapperen op de Rozengracht. Verder kijk ik natuurlijk uit naar alle blije gezichten van de crew, de vrijwilligers en het publiek.”

Bekijk ook eens