Na een succesvolle start in Zutphen en een mooie week daar tussen, waar de Olympische tickets werden verdeeld op het strand van Scheveningen, is het nu weer tijd voor de Eredivisie Beach. Dit keer in het hartsie van ons land. In Utrecht bij Irene Beach en op het Lucasbolwerk komen Nederlands beste beachvolleyballers weer bij elkaar.

In 2016 was dit ooit de eerste locatie waar organisator Sportworx een eredivisie toernooi organiseerde. Vijf jaar later en vele evenementen verder, is het nog altijd een terugkerende locatie van hoog niveau beachvolleybal. Vele internationale en nationale toppers wisten in de afgelopen vijf jaar hun weg naar de Domstad te vinden. Het eredivisie beachvolleybal toernooi in Utrecht op 3 & 4 juli is de aftrap van De BuitenSpelen, twee weken lang sportieve en culturele evenementen voor de stadsschouwburg in Utrecht.

En het deelnemersveld is er één om naar uit te kijken. Bij de dames voeren Esmee Priem en Puk Stubbe de ranglijst aan. Gevolgd door de zussen Piersma en het Franse koppel Lezana Placette en Alexia Richard. Laatst genoemde duo deed afgelopen week in Scheveningen nog een laatste gooi naar een Olympische ticket. Welke uiteindelijk gewonnen werd door onze eigen Katja Stam, Raisa Schoon, Pleun Ypma en Marleen van Iersel.

Bij de heren ook een Frans duo. Calvin Aye, afkomstig uit een echte volleybal familie, en Timothée Platre zullen in Utrecht proberen hun winning streak voort te zetten. Afgelopen week wonnen ze in Madrid nog de Spaanse Madison beachvolley tour. Ze zullen proberen het sterkhouders Dirk Boehlé/Mart van Werkhoven en Leon Luini/Thijs Nijeboer zo lastig mogelijk te maken. Daarnaast zullen er maar liefst 3 mannen van het Nationale indoorteam deelnemen in Utrecht, nadat zij zijn uitgeschakeld in de Volley Nations League. Wessel Keemink en Stijn van Tilburg vormen een duo en Gijs van Solkema treedt aan met Tom van Steenis.

Toegang tot de Eredivisie Beach in Utrecht is gratis en testen is niet nodig. Er gelden dezelfde regels als op een terras, iedereen zal ter plekke geregistreerd worden en de 1.5 meter afstand kan gehouden worden in het coronaproof stadion.

Uitzwaaiwedstrijd Brouwer/Meeuwsen

Nog een extra tintje dit weekend is dat het Nederlandse beachvolleybal publiek de kans krijgt om Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen uit te zwaaien naar de Olympische spelen in Tokyo, die over iets meer dan 3 weken van start gaan. Om 16:00 uur zullen zij een demonstratiewedstrijd spelen op het centre court tegen Stefan Boermans en Yorick de Groot. Meer informatie hierover volgt snel op volleybal.nl.

Bekijk ook eens