De kop is er af, het beach seizoen is geopend. In het zonnige Zutphen werd dit weekend het eerste Eredivisie beach toernooi afgewerkt. Het werd in vele opzichten een mooi weekend, waar Koekelkoren/van Walle & Keizer/Meppelink er met de winst vandoor gingen.

 

Het Beach Center in Zutphen ontving dit weekend de beste beachvolleyballers uit ons land. Dit betekende direct de start van een nieuw seizoen. Nieuwe gezichten, nieuwe samenstellingen van teams, nieuwe tenues en zelfs nieuwe ballen. Tel daar de felle zon, die zo nu en dan bedekt werd door wat wolken, en de vele enthousiaste vrijwilligers bij op en je hebt de ingrediënten voor een meer dan geslaagd weekend.

De toeschouwers, die vooraf een ticket moesten reserveren, werden getrakteerd op mooi beachvolleybal. Bij de dames geen grote verassingen in de poulewedstrijden. 7 teams plaatsten zich voor de kwartfinale op zondag, waar olympiërs Sanne Keizer en Madelein Meppelink zich in het schema voegden. Vorig jaar vochten laatst genoemden veel finales uit met Raisa Schoon en Katja Stam. Tot een rematch kwam het dit keer echter niet. Stam/Schoon stuitte in de halve finale op de zussen Emi en Mexime van Driel. In een ware thriller wonnen de zussen van Driel de eerste set met 28-26. Katja en Raisa toonden hun weerbaarheid en wonnen vervolgens set 2 overtuigend met 21-13. Set 3 werd stuivertje wisselen, maar uiteindelijk trokken Emi en Mexime aan het langste eind.

De zussen van Driel belandde vervolgens in de finale tegen Keizer/Meppelink opnieuw in een thriller van een wedstrijd. Ze dwongen, nadat set 1 werd verloren, knap een derde set af. Daar bleken Sanne Keizer en Madelein Meppelink met 15-13 te sterk. Goud voor Keizer/Meppelink, zilver voor van Driel/van Driel, het brons ging naar Stam/Schoon.

Bij de mannen ook geen grote verassingen in de poulefase. Een interessante ontmoeting in de halve finale volgde. Dirk Boehle en Mart van Werkhoven stonden tegenover het nummer 1 team van België Dries Koekelkoren en Tom van Walle. Dries en Tom staan aan de vooravond van misschien wel hun belangrijkste toernooi uit hun carrière,  het Olympisch kwalificatietoernooi van 23 tot en met 26 juni in Scheveningen. Onze zuiderburen lieten zien in topvorm te zijn. Er werd met ruime cijfers gewonnen. Wat heet, het gehele toernooi verloren zij geen set. Zij mogen zich de terechte kampioen noemen. Het zilver ging naar het nieuwe duo Leon Luini/Thijs Nijeboer. Dirk Boehle en Mart van Werkhoven herpakten zich in de kleine finale en gingen met het brons naar huis.

Bekijk ook eens