• Kersvers duo: in 10 wedstrijden pas 1 set verloren

Ze vormden vandaag tijdens de DELA Eredivisie Beach in Zutphen de grote verrassing. Casper Haanappel en Stefan Boermans. Haanappel was vorig jaar al te bewonderen in de eredivisie, maar speelde toen nog met Tom Feldkamp. Hij vond voor seizoen 2018 een nieuwe partner en al snel mochten ze op het hoogste niveau spelen. Meteen werd er twee keer gewonnen in de poulefase en dus staan ze morgen in de kwartfinale.

Dat hadden ze zelf ook niet verwacht. “Wij zijn dan ook echt super blij met dit resultaat. En we hopen natuurlijk op meer op de finaledag.” Hoe kwam het zo ver? De twee vonden elkaar redelijk snel, zo vertellen ze. “Nadat bekend werd dat Casper en Tom uit elkaar gingen, nam Stefan contact op om te kijken of er een nieuw beachteam kon ontstaan.” Casper koos ervoor om in Borne te gaan wonen, waar Stefan al woont. “1+1=2 een makkelijke keuze dus!”

Samen hebben ze twee weken in Spanje getraind en elkaar goed leren kennen. “De klik was er direct al! Bij terugkomst in Nederland speelden we na zes uur slaap een 1e divisie toernooi in Borne, dat kwam perfect uit. Maximaal getraind in Spanje en dan knallen in Nederland in je eigen dorp! Prachtig!” Ze behaalden de eerste plek en keken vooruit naar de Topdivisie in Zaandam. Ook daar maakte het nieuwe duo indruk en won, wat betekende dat Stefan zijn eerste eredivisie toernooi mocht spelen in Zutphen. “Wij hadden gehoopt dat we snel naar de eredivisie konden gaan, maar dat dit na 1 weekend al lukte, dat hadden we niet verwacht.”

In Zutphen maakten ze op het hoogste niveau wederom indruk. Ze keken zeer tevreden terug. “De eerste wedstrijd vandaag begon moeizaam, na een 6-0 achterstand in de eerste set kwamen we niet meer terug. Deze verloren we met 21-18. De tweede speelden we veel beter en wonnen duidelijk met 21-15. De derde wonnen we met 15-10. Hierna mochten we aantreden tegen de vorige partner van Casper, Tom samen  met Erik. Het ging lekker gelijk op in die wedstrijd. Wij trokken aan het langste eind en stelden de kwartfinale veilig. Een geweldig resultaat voor iemand die voor het eerst in de DELA Eredivisie Beach uitkomt. En ook als vers duo na slechts vier weken trainen al op de tweede dag mogen verschijnen. Wij zijn dan ook echt blij met dit resultaat en hopen de tweede  dag de ongeslagen reeks zo te houden. In 10 wedstrijden hebben we pas 1 set verloren, niet slecht toch.”

Bekijk ook eens