Tijdens het eerste toernooi van de DELA Eredivisie Beach ging het snel fout voor een nieuwgevormd duo. Robin Kalmeijer en Joost Groen, die dit seizoen een team vormen en vol ambitie zitten, bereikten in Vlissingen de kwartfinale, maar daarin liep Kalmeijer een vervelende enkelblessure op. “Even dacht ik, het seizoen is over. Gelukkig ben ik snel hersteld en kunnen we vanaf nu weer samen knallen.” Dat tonen ze in Leeuwarden meteen, na twee sterke overwinningen in de poulefase staan ze morgen in de kwartfinale.

Kalmeijer kijkt nog even terug op de start van het seizoen in Vlissingen. “We begonnen zo lekker als duo, maar toen de pech in de kwartfinale. Het sprongbotje onder mijn enkel kreeg bij een actie een flinke oplawaaier. Toen de fysiotherapeut van de DELA Eredivisie Beach begon over foto’s maken in het ziekenhuis dacht ik: mijn seizoen is voorbij. Uiteindelijk bleek het een stevige kneuzing waar 6 tot 8 weken herstel voor stond. Het is nu 5 weken, maar ik ben weer helemaal klaar om alles te geven.” Een snelle terugkeer dus en zijn maatje, Joost Groen, stond niet stil in de tussentijd. Hij speelde in de DELA Eredivisie Beach met een tijdelijke partner. “Super dat hij met Thijs Nijeboer kon spelen, hij heeft dus geen ritme verloren en dat merken we nu.”

Kalmeijer is enorm blij met Groen als partner. Wat maakt ze een goed team? “We hebben duidelijk een klik in het veld. We kennen elkaar al heel lang en speelden ooit, volgens mij drie jaar geleden, al een eredivisie toernooi samen. Dat was eenmalig maar we werden toen mooi wel derde. Ik was op zoek naar een echte blokkeerder, dat is hij zeker. Hij wilde na drie jaar verder met een nieuwe partner en al snel vonden we elkaar. Het klinkt misschien raar, maar buiten het veld zijn we geen vrienden. We kunnen het goed met elkaar vinden, maar meer niet. Dat is juist positief merk ik, je pikt namelijk meer van elkaar in het veld. Hij is een lange blokkeerder die heel hoog zit, ik ben een snelle verdediger. Een prima combi!”

Dat blijkt in Leeuwarden zeker zo te zijn. Vol overtuiging wonnen Kalmeijer en Groen vandaag beide pouleduels. Eerst met 21-15 en 21-19 van routiniers Jaapjan Feenstra en Gijs van Pruissen en daarna ook tegen hun trainingsmaatjes Timo Gras en Daan Haanappel: 21-14 en 21-16. Kalmeijer: “Een lekkere eerste dag, dat had ik zelf echt niet gedacht hoor na mijn blessure meteen weer zo goed. Dat is genieten. We maakten weinig fouten en de blok-verdediging was sterk. Het was leuk om tegen Daan en Timo te spelen, we lieten Daan niet in het spel komen dan waren zelf bijna foutloos. Dan win je overtuigend. Op naar morgen! We hadden als doel voor dit seizoen een keer de halve finale bereiken. Dat zou zo maar mogelijk zijn in Leeuwarden.”

Bekijk ook eens