De DELA Eredivisie Beach gaat in mei weer van start. Ook in 2019 bestaat de hoogste Nederlandse beachvolleybalcompetitie voor mannen en vrouwen weer uit 10 toernooien verspreid door heel Nederland en wordt de zomer afgesloten met het DELA NK Beach te Scheveningen. In 2019 gaat de tour ook naar een aantal nieuwe steden: Breda, Heerlen en Almelo.

Op 11 mei is het zo ver, dan gaat het nieuwe beachvolleybalseizoen officieel van start. In Breda, een nieuwe stad voor de eredivisie, vindt dan het eerste toernooiweekend van de DELA Eredivisie Beach plaats. Na een lange winter zijn de beachvolleybal toppers gretig om zich weer te laten zien en er meteen een spannende strijd van te maken. Na Breda volgt er gelijk nog een nieuwkomer: Heerlen. Op het Pancratiusplein gaat het een mooi spektakel worden.

Speelster Emi van Driel, die in 2018 met Raisa Schoon meerdere titels veroverde, heeft er zin in. “Ik vind het een leuk schema! Zelf kom ik uit Breda, dus natuurlijk is het erg leuk dat hier dit jaar een toernooi wordt georganiseerd. En we trainen met de teams van Kadijk Beach veel bij Ben Mesters in Heerlen, dus dat zal ook een beetje als thuis voelen.” Van Driel wordt blij van de variatie in het schema. “Zelf vind ik de afwisseling van strand en stad toernooien een mooie uitdaging en ik ben blij dat er nog wat strandtoernooien zijn. Het wordt weer een leuke strijd om de eredivisietitels, ik heb er veel zin in.”

Stad en strand

Het derde weekend zal gespeeld worden in Utrecht, de thuishaven van organisator Sportworx. Op 25 en 26 mei staat het Jaarbeursplein volledig in het teken van beachvolleybal. Daarna gaat de strijd om de DELA Eredivisie Beachtitels verder in Heerenveen (1-2 juni), Zutphen (8-9 juni) en op het strand van Vlissingen (15-16 juni). Timo Gras kan niet wachten tot het seizoen weer begint. “Ik heb er zin in en het is weer een mooi programma. 2018 was geweldig, maar ik verwacht er nog meer van dan vorig jaar! De organisatie was vorig jaar al top, maar je zag ze toen al bezig zijn met hoe ze het nog beter konden doen voor komend jaar.

Na de strijd op het strand van Vlissingen keert de tour weer terug in steden met toernooien in Zaanstad (29-30 juni) , hartje Groningen (6-7 juli) en in de derde nieuwe speelstad: Almelo (13-14 juli). De spelers gaan vervolgens weer strijden aan de Zeeuwse kust in Vrouwenpolder, dat is het laatste toernooi om rankingpunten te verzamelen. Dan volgt de traditionele afsluiting en het finaleweekend van de tour: het DELA NK Beach in het Beach Stadion in Scheveningen.

Ook Marloes Wesselink kijkt vol enthousiasme vooruit. “Afgelopen jaar hebben Sophie (Van Gestel) en ik het super leuk gehad in de eredivisie, het programma ziet er goed uit met een aantal nieuwe steden en enorm verspreid over het land. Dat past denk ik ook wel bij de missie van de eredivisie, om door heel Nederland zichtbaar te zijn en zowel strand als vooral de stad te veroveren. Ik hoop dat we weer lekker gaan strijden en er veel topteams bij zijn. Er doen nieuwe generaties mee die ook toernooien winnen en de meer ervaren teams zoals wij. Laat de zomer maar komen.”

Bekijk ook eens