Als je iets niet verwacht, is het daarna extra genieten. Julia Wouters en Katja Stam veroverden tijdens de Eredivisie Beachvolleybal Tour in Sint Anthonis de titel. Maar dat hadden ze vanmorgen totaal niet aan zien komen. Stam: ,,Eerlijk gezegd hadden we er niet echt een goed gevoel over, gisteren was een moeilijke dag. Des te lekkerder is de winst nu.”

In de finale stonden Julia en Katja tegenover Mexime van Driel en Flore Gravesteijn van de Kadijk Beach University. Het leverde een wedstrijd op die nooit echt spannend werd. In de eerste set kwamen Julia en Katja, die over anderhalve week het EK onder 22 jaar spelen, al snel op voorsprong. Julia verdedigde erg sterk en de ballen werden vol power afgemaakt. Ook met hun harde en langs de lijn geplaatste service maakten ze het Mexime en Flore enorm lastig. Ze wonnen de set met 21-17.

Ook in de tweede set namen de meiden van Beachvolleybal Team Nederland snel een voorsprong, ze kwamen op 6-3. Maar de winnaars van het zilver in Vlissingen vochten nog even terug. Vervolgens verhoogden Julia en Katja het tempo en dat maakte het verschil. Met 21-14 werd de winst gepakt en daarmee ook de titel in Sint Anthonis. ,,Dat we hier eerste zouden worden, daar had ik vanmorgen echt om gelachen. We begonnen niet echt met een lekker gevoel na gisteren,” zo blikte Katja terug na de finale.

Maar gelukkig ging het steeds beter lopen. Julia: ,,De start was heel moeizaam gisteren, het liep gewoon echt niet. Dit is dan wel een nieuwe dag, maar het gevoel van de eerste dag was er nog. Maar we gingen steeds beter spelen en dat gaf vertrouwen. We hebben er heel hard voor gewerkt vandaag en netjes gespeeld. Daar mogen we trots op zijn.”

De meiden kunnen met een goed gevoel naar Baden reizen voor het Europees Kampioenschap onder 22 jaar. Katja: ,,De winst in de eredivisie geeft ons een heerlijk gevoel, dat geeft natuurlijk heel veel vertrouwen. We gaan ons nu volledig richten op het EK en ons optimaal voorbereiden. We willen daar knallen!”

 

Bekijk ook eens