De Eredivisie beachvolleybaltour 2021 in Almelo is ‘a wrap’. Spannende wedstrijden met internationale allure, Het Entertainmentteam die eindelijk weer compleet was, het zonnetje die zich ook weer liet zien.. Zomaar wat ingrediënten van een mooi weekend beachvolleybal in Almelo. 

De Eredivisie beach karavaan dendert ongeremd door. Week in, week uit mogen de beste beachvolleyballers zich laten zien in vrijwel iedere hoek van ons land. Ditmaal tussen de altijd kalme Tukkers in Almelo. De stad in Overijssel is een vaste speelstad geworden in de Eredivisie beach tour. Spelers en speelsters reisden er ook dit weekend maar wat graag naar af.

En niet alleen onze eigen Nederlandse toppers wisten dit weekend hun weg te vinden naar Almelo. Het Japanse duo Miki Ishii en Yukako Suzuki zorgen voor een extra impuls en brachten goed niveau mee. Zij krijgen de buitenlandse wildcard van promotor Sportworx, en lieten zien deze meer dan waard te zijn. Zonder een set te verliezen stoomden zij door naar de halve finale. Daar ging het Japanse duo verder waar het gebleven was. Met 2 -0 en duidelijke cijfers werden daar andere halve finalisten Sarah van Esch en Anique Tavenier verslagen. De andere finale tussen Driessen/Smit en Bak/Gras werd iets spannender. Na twee sets stuivertje wisselen werd pas in de derde set het verschil duidelijk, in het voordeel van Driessen/Smit. Zij mochten zich gaan opmaken voor hun tweede finale van dit seizoen. Daar bleek het Japanse duo Ishii/Suzuki wederom oppermachtig. Knap speelden zij de titel veilig. Wederom zilver voor Driessen/Smit en het brons ging overtuigend naar Sarah van Esch en Anique Tavenier.

Bij de mannen deden de in Portugal uitgeschakelde Leon Luini en Thijs Nijeboer toch mee. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, de twee kregen het privilege om pas op zondag in de kwartfinale in te stromen. Deze kans pakten ze met beide handen aan, ze plaatsten zich moeiteloos voor de halve finale. Daar namen zij het op tegen Daan Haanappel en Jasper Diefenbach, die zich knap tussen de laatste vier teams voegden. Luini/Nijeboer gaven de mannen niet bepaald een warm welkom in de halve finale en maakten al snel korte metten met Haanappel/Diefenbach. De andere halve finale bij de heren ging tussen Immers/Penninga en Heemskerk/Nijland. Ook hier al snel een duidelijke winnaar, in de vorm van Immers/Penninga. In een spannende finale waar een derde set uitkomst moest bieden trokken Ruben Penninga en Matthew Immers, die ook vorige week in Groningen al op het hoogste treetje stonden, aan het langste eind. De bronzen medaille ging knap naar Haanappel/Diefenbach.

 

Bekijk ook eens