Het sterkste beachvolleybalteam van Nederland, Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, is dit seizoen enorm gretig en heeft een duidelijke doelstelling: alle toernooien waar ze spelen ook winnen. Meeuwsen, die uit Nieuwegein komt, wil volgende week tijdens de DELA Eredivisie Beach in Utrecht maar één ding: de titel. Na winst van de World Tour in Aalsmeer, Qatar en in Amerika gaan ze vol voor de zege op het Lucasbolwerk. “Het blijft speciaal om dicht bij huis te kunnen spelen.”

Robert Meeuwsen is geboren en getogen in Nieuwegein. De DELA Eredivisie Beach in Utrecht wilde hij dan ook zeker niet missen dit seizoen. Hij kijkt er al enorm naar uit, zeker nu hij na een lange periode in het buitenland weer even thuis is. Wat verwacht hij van het toernooi in Utrecht? “Veel! Ik heb over de toernooien in Vlissingen en Zutphen veel goede verhalen gehoord. De standaard wordt echt flink omhoog getrokken door Sportworx. Dit maakt het voor ons ook aantrekkelijker om de Eredivisie te spelen.”

Er zal net als in 2017 veel publiek op het Lucasbolwerk komen kijken naar de topteams van de DELA Eredivisie Beach. Meeuwsen kan niet wachten. “Het blijft speciaal om dicht bij huis te kunnen spelen. We spelen veel internationaal, maar het is natuurlijk ook supergaaf dat we in Utrecht voor vrienden en familie spelen.” De Nieuwegeiner en zijn partner veroverden in 2016 Olympisch brons en het duo van Beachvolleybal Team Nederland is dit seizoen extreem ambitieus. “Tegenwoordig hebben wij op eigenlijk elk toernooi de doelstelling om te winnen. Dus ook in Utrecht. Naast het willen winnen van het toernooi zijn we vooral bezig met het ontwikkelen van ons spel,” zo vertelt Meeuwsen.

Brouwer en Meeuwsen zijn in 2018 al erg goed bezig. Hoe kijkt Meeuwsen naar het seizoen tot nu toe? “We hebben een aantal mooie toernooien gewonnen dit jaar waaronder ook de 4-sterren World Tour in Qatar en die van Huntington Beach (Amerika). Toch zien we nog genoeg ruimte voor verbetering en blijven we daar hard voor werken. Winnen verveelt nooit hoor. De doelstelling in 2018 is elk toernooi winnen. Ondanks dat deze doelstelling niet reëel is willen we elk toernooi weer de druk erop zetten om hier mee om te leren gaan”

Meeuwsen heeft een duidelijk antwoord als je vraagt naar de concurrentie in Utrecht en ook voor het EK in eigen land. Het antwoord van een ambitieuze sporter: “We kijken niet zozeer naar de concurrentie voor deze toernooien. We weten dat we als we goed spelen elk toernooi kunnen winnen.”

Bekijk ook eens