Het was in 2017 een uniek evenement voor Lauri Luijken: een thuistoernooi tijdens de DELA Eredivisie Beach. Ze is in Zutphen geboren en woont in Warnsveld, dus spelen op het hoogste niveau in haar eigen stad is heel bijzonder. Op zaterdag 19 mei en op Eerste Pinksterdag wordt er weer in de torenstad gespeeld. “Vorig jaar had ik de luxe om alle wedstrijden op de Groenmarkt te mogen spelen en hadden we geluk met mooi weer! Dat zou geweldig zijn om te herhalen.”

Ook in het nieuwe seizoen van de DELA Eredivisie Beach strijkt de nationale beachvolleybaltop neer in Zutphen. Luijken kijkt er enorm naar uit. “Afgelopen jaar was de eredivisie voor het eerst in Zutphen en heb ik alleen maar volop genoten! Ik speel nu al een tijdje eredivisie en het is zo leuk om vrienden en familie de sport echt eens te kunnen laten zien en ervaren. Daarnaast werkt de support altijd als een extra motivatie om er natuurlijk het beste uit te halen. Afgelopen jaar had ik de luxe om alles op de Groenmarkt te spelen en was het heerlijk weer. Daar hoop ik nu natuurlijk weer op. Ik speel het toernooi samen met Ana Rekar en we hebben er erg veel zin in!”

Luijken zal dit seizoen niet altijd met dezelfde partner in actie komen. “Ik speel dit seizoen in ieder geval een aantal keer met Ana Rekar en met Hiske van Duinen, ik heb geen vaste partner en ook nog niet alles staat al vast voor deze zomer.” Ze heeft een duidelijke doelstelling wanneer ze in het veld staat. “Mijn verwachting deze zomer is om weer veel plezier te maken tijdens een aantal mooie toernooien, uiteraard het liefste in de DELA Eredivisie Beach. Ik geniet van het spelletje en maak graag plezier in het veld. Dan zie je vanzelf hoe ver je daarmee komt.”

Hoe de voorbereiding op het nieuwe seizoen van de Eredivisie er uit zag? Luijken: “Ik heb me eigenlijk grotendeels op de zomer voorbereid door middel van zaalvolleybal en de bijbehorende kracht- en conditietraining in de winter. Ik speel eerste divisie bij WSV in Warnsveld en wij zijn kampioen geworden en promoveren komend seizoen naar de topdivisie. Verder train ik af en toe ook nog op zand in Utrecht.”

Op het eerste toernooi van 2018, op het strand van Vlissingen, speelde Luijken samen met Hiske van Duinen. Ze kwamen door de poulefase heen en werden op zondag in de kwartfinale uitgeschakeld door routiniers Annemieke Driessen en Ilke Meertens. Luijken moest op het Zeeuwse zand genoegen nemen met de vijfde plek, maar in haar eigen Zutphen zal ze er komend weekend alles aan doen om die prestatie te verbeteren met Ana Rekar.

Bekijk ook eens