Met vijf toernooizeges in de DELA Eredivisie Beach en het zilver op DELA NK werd 2017 een enorm succesvol seizoen voor de Zeeuwse beachvolleyballer Dirk Boehlé. Samen met zijn partner Steven van de Velde won hij vorig seizoen zijn thuistoernooi op het strand van Vlissingen en in Werkendam, Sint Anthonis, Groningen en Zutphen. De ambitieuze Zeeuw hoopt de titels dit seizoen te verdedigen, en meer internationaal te gaan presteren. Boehlé en Van de Velde waren in 2017 het te kloppen team in de DELA Eredivisie Beach.

De DELA Eredivisie Beach gaat weer van start op 12 en 13 mei in Vlissingen. En dat is een mooi pluspunt voor de enthousiaste beachvolleyballer. “Ik vind het altijd extra leuk om op Zeeuwse bodem te spelen. Dat het in Vlissingen is, is een leuke bijkomstigheid”, zegt Dirk Boehlé, “Het toernooi in Vlissingen is extra bijzonder omdat het onderdeel uitmaakt van de Zeeland Beach Classics. De opzet van het toernooi is dan grootser. Dat het een ‘thuistoernooi’ is betekent vaak dat er familie en bekenden komen kijken, dat vind ik altijd extra leuk. De boulevard en de sfeer die op het strand van Vlissingen heerst maakt dat ik daar altijd enorm graag speel!”

Meer internationaal

In 2017 speelden Boehlé en Van de Velde bijna alle eredivisie toernooien. Dat is nu anders. Het duo is enorm gretig en gaat voor meer dan alleen nationaal succes. “Steven en ik hebben dit jaar als doel om vooral internationaal te presteren. Wij draaien sinds dit seizoen mee in de World Tour, maar als het kan spelen we ook graag in de eredivisie om onze titels van vorig jaar verdedigen. Maar we zullen er iets minder bij zijn in verband met internationale toernooien.”

Wat kenmerkt Boehlé als speler? Daar hoeft hij niet lang over na te denken. “Ik denk dat mijn kracht mijn doorzettingsvermogen is. Ik moet het niet hebben van mijn lengte, daarentegen ben ik altijd enorm gedreven en is winnen alles waar ik aan denk.” Als je vraagt naar zijn mooiste prestatie tot nu toe, moet hij wel even nadenken. “Misschien is ons debuut in de World Tour (China, oktober 2017) wel één van de leukste toernooien, dat zal ik nooit vergeten. Wij kwamen als één van de laagst gerankte teams de kwalificatie in en hebben uiteindelijk de kwartfinale gehaald. Dit heeft ons een enorme boost gegeven en maakt dat wij nu in de World Tour uit kunnen komen. Daarnaast is het behalen van onze eerste World Tour medaille in Aalsmeer ook iets waar ik blij mee ben.”

Boehlé hoopt dat veel mensen op 12 en 13 mei komen kijken naar de DELA Eredivisie Beach op het strand van Vlissingen, zodat iedereen zijn mooie sport kan ervaren en bewonderen. “Beachvolleybal betekent enorm veel voor mij, ik sta er mee op en ga ermee naar bed als het ware. Ik zou niet weten wat ik zonder moet!”

Bekijk ook eens