Tijdens de DELA Eredivisie Beach in Utrecht komen er bij de heren een aantal internationale topteams in actie. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, de winnaars van Olympisch brons in Rio, gaan op het Jaarbeursplein voor de titel. Dan moeten ze wel afrekenen met hun trainingspartners van Beachvolleybal Team Nederland (BTN): Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde. Naast Nederlandse top komen ook internationale topteams Koekelkoren/van Walle (België) en Moises/Vinicius (Brazilië) naar Utrecht. Gegarandeerd spektakel dus in Utrecht!

De DELA Eredivisie Beach keert terug in Utrecht! Op zaterdag 25 en zondag 26 mei wordt er weer gespeeld bij Irene Beach in Bilthoven en op een prachtig Centre Court in het centrum. Op het Jaarbeursplein worden zondag de wedstrijden om de medailles gespeeld en in het stadion wordt het genieten van beachvolleybal op hoog niveau. Brouwer en Meeuwsen zijn de huidige nummer zeven de wereldranglijst en afgelopen week kwamen ze nog in actie op de World Tour in Itapima Brazilië, ze werden daar negende. Dat was een teleurstellend resultaat voor de heren van BTN, ze zullen extra gretig zijn om in Utrecht te vlammen.

Voor Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde werd het een mooi toernooi in Itapema. Ze speelden sterke partijen tegen een aantal topteams en veroverden op het Braziliaanse zand het brons. In Utrecht willen ze hun goede vorm continueren en gaan ze vol voor goud. Het Braziliaans team Moises /Vinicius won afgelopen weekend nog goud in Geneve bij de Zwitserse tour en gaan ook in Utrecht voor het podium. De vaste waarden van de Eredivisie Ruben Penninga, Jasper Bouter en Mees Blom en Yorick de Groot en Dirk Boehle en Stefan Boermans zijn ook aanwezig in Utrecht. Een ijzersterk deelnemersveld dus.

Bij de dames doen alle topteams van de DELA Eredivisie Beach mee. Katja Stam en Julia Wouters veroverden de titel in Heerlen en dat smaakt naar meer voor de talenten van BTN. Hun trainingsmaatjes Emma Piersma en Pleun Ypma wonnen in Breda het eerste toernooi en gaan er in Utrecht weer vol voor. Ook Emi van Driel en Raisa Schoon, Sophie van Gestel en Marloes Wesselink zijn kandidaten voor het podium. Het gaat een heel mooi en interessante eredivisie weekend worden in Utrecht!

Bekijk ook eens