De DELA Eredivisie Beach in Utrecht heeft een ijzersterk deelnemersveld. Op 2 en 3 juni strijden internationale topteams om de titel op het Lucasbolwerk, op het Jaarbeursplein en bij Irene Beach in Bilthoven. Het gaat een spannende strijd worden want er doen veel internationale topteams mee in Utrecht. Ook heeft de DELA Eredivisie Beach Utrecht een internationaal tintje: een Braziliaans duo bij de heren en een Duits team bij de dames. De toegang tot alle wedstrijden is gratis.

Bij de heren doen de topteams van Beachvolleybal Team Nederland (BTN), Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen en Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst, mee en de Braziliaanse beachvolleyballegende Harley Marques Silva is van de partij. Harley, die in zijn carrière al meerdere Grand Slam titels veroverde, en zijn partner Neilton Moises Santos Merces zijn er trots op dat ze in Utrecht kunnen laten zien wat ze kunnen. Ze hopen hun wildcard waar te maken en het de Nederlandse topteams lastig te maken.

De lokale spelers Sven de Koe en Wouter van Gilst willen in hun eigen stad zo ver mogelijk komen en gaan alles geven voor eigen publiek. Ook een verrassend nieuw duo doet mee, Stefan Boermans en Casper Haanappel. Ze vormen sinds kort een team en kwamen al twee keer op het podium terecht. Boermans is blokkerend ijzersterk en Haanappel is een razendsnelle verdediger. Die twee gaan de topteams van BTN uitdagen.

Ook de BTN-dames Sanne Keizer en Madelein Meppelink gaan voor goud in Utrecht, net als het Duitse topteam Karla Borger / Margareta Anna Kozuch en Joy Stubbe en Marleen van Iersel. Borger en Kozuch lieten op de World Tour al een aantal goede prestaties zien, net als Stubbe en Van Iersel en Keizer en Meppelink. Teams die erg aan elkaar gewaagd zijn dus, het kan een interessante strijd worden met ook een aantal outsiders.

Emi van Driel en Raisa Schoon en Sophie van Gestel en Marloes Wesselink doen in Utrecht mee, dat zijn de teams die de eerste drie toernooien van de Eredivisie wonnen. Kunnen ze voor een stunt zorgen of gaat 1 van de internationaal actieve teams er met de titel vandoor? En er staat ook een opvallende naam op de deelnemerslijst voor Utrecht: Judith Pietersen. De zaalinternational uit de regio, die deze zomer niet in actie komt met Oranje, kreeg een wildcard voor het toernooi. Ze speelt samen met Deborah van Daelen.

Bekijk ook eens