De trappen die de overgang vormen van het centraal station van Utrecht tot aan het Jaarbeursplein, waren vandaag volledig gevuld met mensen. Het publiek kon vanaf daar genieten van de DELA Eredivisie Beach, die er dit weekend net even anders uitziet dan de voorgaande…

Het Jaarbeursplein was vandaag voor de tweede maal het podium voor internationale beachvolleybal wedstrijden. Na het succes van King of the Court in 2018, werd het plein wederom omgetoverd tot beachvolleybal stadion. De Brazilianen Moises/Vinicius en de Belgen Koekelkoren/ Van Walle verschenen vanochtend aan de start. De Nederlandse Eredivisie en toch internationale spelers, hoe kan dat..?

Wilco Nijland, directeur van het organiserende bedrijf Sportworx, licht het graag toe: ‘’Zowel Sportworx als de Nevobo beschikt over de mogelijkheid om Wild Cards uit te delen. De deelname van Buitenlandse teams verhoogt het niveau binnen het deelnemersveld, dat komt de tour ten goede.’’

Bij het opstellen van de kalender van de DELA Eredivisie Beach wordt dan ook rekening gehouden met het programma van de World Tour. De interesse in de deelname van de Internationale teams komt niet enkel vanuit de organisatie. De DELA Eredivisie Beach is in trek bij meerdere Internationale beachvolleyballers. ‘’Het is echt leuk om hier te spelen, het publiek is tof en het niveau dit weekend is hoog en uitdagend,’’ vertelt de Belgische Tom van Walle.

Voor Tom was deze dag nog extra speciaal. Na een revalidatie van 6 maanden speelde hij vandaag weer zijn eerste wedstrijd. ‘’De dokter heeft mij groen licht gegeven. Ik was nerveus, maar het is heel erg goed gegaan,’’ vertelt van Walle.

Zowel de Belgen als de Brazilianen hebben zich weten te plaatsen voor de kwartfinales die morgen op het programma staan. Daarnaast spelen onder andere de Nederlandse toppers Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde voor een plek in de halve finale. Het belooft een spannende ontknoping te worden van de DELA Eredivisie Beach in Utrecht.

Bekijk ook eens