Het eerste toernooi van de DELA Eredivisie Beach was voor Timo Gras voorlopig ook direct zijn laatste. De fanatieke Beach volleyballer moet na het eerste weekend, wegens een blessure aan zijn knieën, al afscheid nemen van het Beach seizoen.

De klachten aan zijn knieën zijn niet nieuw voor Timo Gras. Zes jaar lang speelt hij al met pijn, maar pas toen hij dit jaar de zaal uit stapte en het zand op ging, werd de pijn extreem. Toch verscheen Gras, met behulp van pijnstilling, aan de start van het eerste weekend van de DELA Eredivisie Beach.

‘’Ik vond het gelijk weer leuk om te spelen, iedereen te zien en deel te nemen aan de Tour. Maar het ging niet meer,’’ vertelt Timo Gras. Een scan op het ziekenhuis bevestigde waar Timo al bang voor was. Volleyballen is voorlopig een no-go. Een combinatie van kalkgroei en een Jumpers Knee aan beide knieën betekent voor Gras een periode van shockwave therapie en rust.

De blessure van Gras komt op een ongelukkig moment. De plannen om samen met zijn partner Daan Haanappel alle stops van de Eredivisie Beach af te gaan en zelfs te proeven aan de World Tour gaan helaas niet door. ‘’Ik ga het onwijs missen, het spelletje, de mensen. Ik baal enorm dat ik er dit jaar geen onderdeel van kan zijn,’’ vertelt Gras teleurgesteld.

Maar optimistisch als hij is, sluit Timo lachend af met de volgende woorden: ‘’Ik ga gewoon iedere dag de sportschool in, zodat ik de ballen er straks in ieder geval nog harder in sla ;).’’

Bekijk ook eens