Op 18 en 19 juni barst de strijd om de titels in de Nightwatch Eredivisie Beach weer los in Heerenveen. Sinds het organiseren van de beachvolleybal tour door organisator Sportworx, niet meer weg te denken als speelstad van de meest prestigieuze Nationale beachvolleybalcompetitie. 

Na een mooi eerste weekend in Heerlen verplaatst de Eredivisie Beach karavaan zich zo’n 300 kilometer naar het noorden. Daar, in Heerenveen, vindt de tweede stop van de Nightwatch Eredivisie Beach plaats. De beste 12 teams per geslacht strijden om de felbegeerde podiumplekken. Het Centre Court is op het Gemeenteplein, voor restaurant ’t Gerecht. Een prachtig podium voor de top van Nederland. De twee bijvelden zijn bij Sportstad Heerenveen, het multifunctionele centrum in Heerenveen voor sport, zorg en onderwijs. Er is weer een mooi deelnemersveld aanwezig.

Herenteams

Bij de mannen doet Matthew Immers een poging tot titelprolongatie. In Heerlen vormde hij samen met Stefan Boermans een gelegenheidskoppel, omdat zijn maat Mart van Werkhoven geblesseerd was. Dit pakte goed uit voor de twee, overtuigend wonnen zij het toernooi in Heerlen. Deze week spelen Immers/Boermans nog één keer samen, op het WK in Rome. Dit vanwege een ander blessuregeval bij Yorick de Groot. Natuurlijk hoopt Immers zo lang mogelijk op het WK te blijven. Worden ze voor het weekend uitgeschakeld, dan speelt Immers in Heerenveen weer met zijn eigen partner Mart van Werkhoven.  Om daar een gooi te doen naar de titelprolongatie zal onder andere moeten worden afgerekend met Dirk Boehlé/Mees Sengers en Quinten Groeneveld/Sam van der Loo, de nummers 2 en 3 geplaatst. Tot slot heeft ‘local hero’ Rik van Solkema samen met zijn maatje Joris Berkhout vorige week een promotie naar de Eredivisie afgedwongen. Zij zullen ongetwijfeld publieksfavoriet zijn komend weekend.

Damesteams

Bij de dames een grote zussenstrijd. De top drie wordt namelijk bekleed door vier zussen van elkaar. Emi en Mexime van Driel en de zussen Piersma. Emi van Driel doet voor het eerst mee aan de Nightwatch Eredivisie Beach, samen met Pleun Ypma. De twee zijn na een week vakantie helemaal opgeladen voor dit toernooi in Heerenveen. Zij zullen de meeste concurrentie krijgen in hun gooi naar de titel van Mexime van Driel/Emma Piersma en Wies Bekhuis/Brecht Piersma. Laatstgenoemde team werd afgelopen week in Vlissingen vierde van Europa, in de leeftijdscategorie onder 22 jaar, en wist in Heerlen de titel al te grijpen tijdens de eerste stop van deze tour.

 

Bekijk ook eens