Het massaal aanwezige publiek genoot vanmiddag in Arnhem van een prachtige mannenfinale van de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Jannes van der Ham en Sven Vismans wonnen de titel na een hoogstaande finale van Dirk Boehle en Steven van de Velde: 2-1 (13-21, 22-20 en 15-11). ,,De eerste tik is hiermee uitgedeeld.”

Sven Vismans werd in de zomer van 2016 Nederlands kampioen samen met Wessel Keemink. Dit seizoen speelt hij met een nieuwe partner, de lange Haagse speler Jannes van der Ham. De twee hebben een grote klik met elkaar, want ze willen allebei keihard werken om succes te behalen. Dat was in Arnhem meteen goed terug te zien. Ze verloren de eerste set van de finale, daarin waren Boehle en Van de Velde de baas in het veld. Maar Sven en Jannes knokten zich volledig terug in de partij en bleven in zichzelf geloven.

De trotse winnaars blikten terug op de finale, waarvan het publiek enorm genoot. ,,In de eerste set begonnen we zelf te slordig in de passing, waardoor we continu achter de feiten aanliepen. Het was natuurlijk ook wel even aftasten in het begin. Het eerste toernooi dat we samen spelen en ook zij hebben nog niet veel samen gespeeld. In de tweede set wilden we de passes meer op het net houden, waardoor we veel meer dreiging konden uitoefenen. Dat ging goed. Winnen van je rechtstreekse concurrent is altijd lekker, die mannen vormen een sterk team. De eerste tik is hier uitgedeeld. Aankomende toernooien zullen we zien hoe het verder loopt.”

Bekijk ook eens