Bijna niet meer weg te denken uit de Eredivisie beachvolleybal tour is Groningen. Ook dit jaar weten spelers en crew de lange weg te vinden naar de studentenstad bij uitstek. Het hoge noorden maakt zich op voor weer een heerlijk weekend beachvolleybal. 

Na een feestweekend in Tilburg maken de 12 beste teams per gender zich weer op voor een nieuwe week. De Eredivisie beach karavaan trekt vanaf het zuiden helemaal naar het hoge noorden, 210 km hemelsbreed. Daar, op de Grote Markt in Groningen wordt uitgemaakt wie zich ditmaal mogen bekronen tot de besten van de week. De bijvelden liggen op Sportpark Coendersborg, waar Beach Volley Club Groningen haar velden heeft liggen.

Bij de dames zijn Emi en Mexime van Driel weer aanwezig. De twee zussen haalden afgelopen week op de World Tour in Ljubljana nog knap de finale, waardoor deelname aan de Eredivisie beach er voor hun niet meer in zat. In Groningen zijn ze er weer bij, en daarbij meteen topfavoriet voor de titel. Ze zullen onder andere worden uitgedaagd door Esmee Priem en Iris Reinders. De twee speelden in Zaandam al samen, maar eindigden toen nét buiten het podium. Ze zullen er ditmaal alles aan doen om zich wel tussen de top 3 te voegen.

Bij de mannen is Ruben Penninga weer terug van een vervelende buikspier blessure. Samen met zijn maatje Matthew Immers mag hij Groningen weer laten zien wat hij in huis heeft. Dirk Boehlé en Mart van Werkhoven, die vorige week nog een hele spannende finale speelden tegen de mannen in vorm Yorick de Groot en Stefan Boermans, zullen daar een stokje voor willen steken. Leon Luini en Thijs Nijeboer zullen zich na een mindere week ook weer willen herpakken.

Kortom, weer genoeg spannende wedstrijden op komst. Mocht je komend weekend nog niks in de agenda hebben staan, dan heb je alle reden om af te reizen naar het altijd levendige Grunn!

Bekijk ook eens