Het thuisvoordeel. Een bekend fenomeen in de topsport. In Groningen blijkt maar weer dat het echt zo is. Spelen in je eigen stad voor eigen publiek, dat geeft vleugels. Erwin Enter en Bart Maas veroverden gisteravond een ticket voor de finaledag van de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour. En ook Sven de Koe en Bart de Bruijn, die op Ameland promotie afdwongen, verrasten met zeer overtuigend spel en een directe plek in de kwartfinale.

Voor Sven en Koe en Bart de Bruijn moest het blijkbaar zo zijn. Vorige week speelden ze nog in de eerste divisie op Ameland. Ze waren daar extra gemotiveerd, want goed presteren betekende een week later eredivisie in eigen stad. Dat dwongen ze af voor het eigen publiek laten ze zien wat ze waard zijn. Ze vechten hard voor elk punt en staan vol enthousiasme in het veld. Daar geniet ook het publiek van. Sven en Bart verloren hun openingsduel op de Grote Markt nog met 0-2 van Boehlé/van de Velde, maar daarna wonnen ze van van Dorsten/de Weijer en ook van Lochtenberg/Uittenbosch.

Op het centre court speelden ze daarna een bijzondere wedstrijd. Op de Grote Markt met op de achtergrond de Martinitoren, wonnen ze ook met 2-0 van het andere thuisteam, Erwin Enter en Bart Maas. Sven en Bart gingen daardoor verder naar de finaledag, voor Erwin en Bart volgde er nog een duel. Tegen van Gilst/Kalmeijer streden ze om een plek voor de zondag en na een mooie strijd werd het 2-1 voor de lokale helden. Vandaag, finaledag, met twee Groningse teams. Wie weet wat ze verder nog kunnen voor eigen publiek.

Bekijk ook eens