Goud voor Ypma/van Driel en van Werkhoven/Immers in Nijmegen

Op 2 en 3 juli vond de strijd om de titels in de Nightwatch Eredivisie Beach plaats in de oudste stad van Nederland, Nijmegen. Na het succes van vorig jaar, toen de World Tour hier werd georganiseerd, kwam ditmaal de meest prestigieuze Nederlandse beachvolleybal competitie naar de Waalkade.

Met het Centre Court aan de Waalkade, vlak voor restaurant Vief en de twee bijvelden bij Aiolos Beach, was het een prachtig decor voor de top van Nederland. Dankzij de vele terrassen rondom, het mooie weer en de vele sport- en spelactiviteiten die door partner Ziggo werden georganiseerd werd het ook voor het afgereisde publiek een groot feest. Maar niet alleen de entertainment rondom de wedstrijden zorgde voor een mooi evenementen, natuurlijk ook de spannende wedstrijden van hoog niveau.

Ypma/van Driel de besten in Nijmegen

Bij de dames een spannende halve finale tussen Brecht Piersma, Desy Poiesz, Noa Sonneville en Maren de Jong. Een ware clash tussen de jonge meiden van Beachvolleybal Team Nederland en Beach Team Den Haag, waar een derde set voor nodig was om een winnaar te bepalen. Deze ging met 15-10 naar Desy Poiesz en Brecht Piersma, die dit weekend voor het eerst dit seizoen samen speelden. Brecht Piersma won vorig weekend met haar partner Wies Bekhuis nog de Zwitserse Nationale tour en mocht zich dus ditmaal weer in de finale melden. Nu waren Pleun Ypma en Emi van Driel, de dames in vorm die zich vorige week kroonden tot Queen’s in Hamburg, de tegenstanders. Dit bleek een maatje te groot voor de jongere meiden van BTN. Met 21-19 en 21-11 ging de winst naar Pleun Ypma en Emi van Driel. Brons was er voor Phoebe Bell en Nicole Laird, de twee dames uit Australië bereiden zich in Europa voor op de komende World Tour evenementen en kregen de wildcard van organisator Sportworx.

Blokkering van Werkhoven oppermachtig in finale

Bij de mannen waren het Mick Toet, Thijmen Heemskerk, Quinten Groenewold en Sam van der Loo die elkaar het vuur aan de schenen legde in de halve finale. Met minimaal verschil ging deze halve finale naar Mick Toet en Thijmen Heemskerk, die zich voor de derde keer op rij mochten melden in de finale. Twee keer werd het zilver en ook ditmaal was de laatste horde te hoog gegrepen. Hier kwamen ze met name de blokkering van Mart van Werkhoven tegen, die met zijn maat Matthew Immers oppermachtig bleek dit weekend. Goud dus voor hen, het brons ging naar Rik van Solkema en Joris Berkhout. In een eenzijdige wedstrijd waren zij te sterk voor Quinten Groenewold en Sam van der Loo. De jonge mannen van Beachvolleybal Team Nederland waren wat rommelig in de side-out en daar maakten Berkhout en van Solkema optimaal gebruik van.

Bekijk ook eens