Al sinds 2005 gaat heel beachvolleyballend Nederland een weekend naar Ameland. Dat is ook dit jaar weer het geval en uiteraard mag de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour daar niet ontbreken. Vandaag gaan enorm veel spelers al naar het Waddeneiland, waar alle niveaus dit weekend in actie komen. Van eredivisie tot 4 tegen 4 recreatief tijdens het Beach Circuit. De strijd om de eredivisietitel kan spannend en verrassend worden met een gevarieerd deelnemersveld.

Eén van de grootste en bekendste beachvolleyballocaties van de afgelopen jaren mag ook dit jaar natuurlijk niet ontbreken op de kalender: Ameland! Het weekend  is ieder jaar weer legendarisch. Het weekend staat niet alleen in het teken van beachvolleybal, maar ook van gezellige barbecues en nog gezelligere feestjes. Heel beachvolleyballend Nederland is komend weekend op het Waddeneiland te vinden. Om zelf te spelen en om te kijken naar de eredivisie.

Het kan een weekend vol verrassingen worden in de eredivisie. Bij de mannen doen de winnaars van de eerste vijf eredivisie toernooien niet mee. Als eerste geplaatst is een nieuw duo van Beachvolleybal Team Nederland, Tom van Steenis met het 16-jarige talent Noah Aerts. Aerts maakt op Ameland zijn debuut in de eredivisie. Ook doen er een aantal zeer ervaren teams die op het Waddeneiland kans maken op een podiumplek, zoals Feensta/Van Pruissen, Broekema/Van der Schaaf en Groen/Haanappel.

Ook het wildcard-team, Thijs en Ben van Noorden, kan wel eens voor een verrassing zorgen. Thijs is trainer en speler van Coníche Topvoleybal Zwolle. Ook zijn er op Ameland een aantal gelegenheidsteams, zoals Van Gilst/Niewold, Hofman/Verpoorten en Hiemstra/Lochtenberg. Het is lastig om een favoriet aan te wijzen, het kan een hele mooie strijd opleveren met het gevarieerde deelnemersveld.

Bij de vrouwen zijn de twee teams van de Kadijk Beach University als favoriet aan te wijzen. Raisa Schoon en Emi van Driel stonden al veel op het podium dit seizoen en ook Mexime van Driel en Flore Gravesteijn doen het goed. Het laatste duo zou op Ameland zo maar eens voor het eerst de titel kunnen veroveren. Ook doet er een Olympiër mee, Jantine van der Vlist komt samen met Mila Michel in actie. De complete Nederlandse beachvolleybaltop op het mooie Ameland, dat wordt genieten.

Bekijk ook eens