Madelein Meppelink en Joy Stubbe zouden volgende week op het NK wel eens tegenover elkaar kunnen staan, wie weet zelfs in de finale, maar ze vormden speciaal voor de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour in Scheveningen een gelegenheidsduo. Dat ging meteen goed, want ze sloten het toernooi af met de titel.

Madelein speelt normaal met Sophie van Gestel en Joy met Jolien Sinnema. Maar die kwamen allebei dit weekend niet in actie. Madelein en Joy grepen de kans om dan maar samen in actie te komen, want ze wilden graag de eredivisie in eigen huis wel spelen. Zo geschiedde en dat leverde een sterk gelegenheidsteam op. Ze begonnen zondagochtend meteen sterk. Van der Lecq en Priem hadden bijzonder weinig in te brengen: 21-13 en 21-11.

In de halve finale stonden de dames van Beachvolleybal Team Nederland tegenover het extreem ervaren duo Schuil-Wijnhoven/de Vries. Maar ook die waren kansloos tegen Madelein en Joy, die zelfs steeds beter gingen spelen: 21-12 en 21-13.

Een hele mooie finale stond er op het programma. Het gelegenheidsduo moest het opnemen tegen Marloes Wesselink en Laura Bloem, die dit seizoen al meerdere eredivisie titels veroverden. Maar ook de finale leek niet spannend te worden, Madelein en Joy speelden sterk en wonnen de eerste set met 21-13. Maar in de tweede set werd het alsnog een mooi strijd waarvan het massaal aanwezige publiek enorm genoot. Laura en Marloes kwamen meer in hun spel en vochten keihard om een derde set uit het vuur te slepen. Dat lukte net niet: 24-22 voor het gelegenheidsduo.

Joy keek tevreden terug op het toernooi. “Het was heel leuk om met Madelein te spelen. Uiteraard vielen er af en toe wat balletjes die met meer afstemming niet zouden vallen. Dat is niet gek bij een gelegenheidsteam. Maar we hebben hier een leuk niveau samen neergezet. Het was lekker om te spelen en het was zeker niet allemaal heel makkelijk. In de tweede set van de finale maakten we het zelf nog even spannend. We hadden na de eerste wedstrijd als doel gesteld dat we wilden spelen zoals we ook internationaal spelen, dus gewoon echt op eigen niveau. Dat leverde veel op.”

Bekijk ook eens