Plezier hebben in het veld. Dat zorgde voor veel succes voor Wouter van Gilst en Jasper Niewold die voor de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour in Vrouwenpolder een gelegenheidsduo vormden. Ze groeiden in het toernooi en veroverden zondagmiddag in de finale de titel. Ze versloegen daarin Yorick De Groot en Bas Verpoorten met 2-0. “We hebben intense wedstrijden gespeeld,” zo blikte Wouter terug op het toernooi.

In het Zeeuwse zand wisten Wouter en Jasper elkaar steeds beter te vinden en werd het niveau steeds hoger. “Het ging heerlijk, we zijn gedurende het toernooi steeds beter gaan spelen en hebben elk punt genoten. Genieten dat was wel onze sleutel tot succes. We houden allebei enorm van het spelletje, heerlijk om allebei zo enthousiast in het veld te staan.”

Zaterdagmiddag verloren ze nog met 2-0 van De Groot en Verpoorten, maar in de finale was het andersom. Dat voelde uiteraard erg lekker. “We hebben intense wedstrijden gespeeld en keihard geknokt en super veel plezier gemaakt. Wat het verschil maakte in de finale? Ik weet niet waar we het in de onze zevende wedstrijd nog vandaan haalden, maar we vochten voor elk punt en deden dat weer echt volledig uit plezier.

,,Door goede variatie in het spel en door te blijven shinen hadden we best wat grip op ze. We hebben wel eens eerder samengespeeld, maar dit was inderdaad wel de meest succesvolle,” aldus de trotse Wouter van Gilst die nu lekker van een korte vakantie gaat genieten

Bekijk ook eens