Door een blessure van Jannes van der Ham moest Sven Vismans op zoek naar een tijdelijke partner om wel het DELA NK Beach te kunnen spelen. Dat lukte en hij vond in Michiel van Dorsten een zelfde type speler: een hele lange blokkeerder. Op het NK starten ze vandaag in het kwalificatietoernooi, maar ze gaan voor veel meer.

Vismans moest even schakelen na de blessuren van zijn vaste maatje, Jannes van der Ham. Na een mooi seizoen met als hoogtepunt de deelname aan het DELA EK Beach, mist het ambitieuze duo het NK. Maar Vismans wilde het seizoen niet zo eindigen en ging op zoek naar een geschikte gelegenheidspartner voor de strijd om de Nederlandse titel.

Die vond hij redelijk snel, hij kwam uit bij de ervaren Michiel van Dorsten. Leuk detail, allebei worden ze binnenkort vader. Het was lang wachten, maar Vismans is er klaar voor en kan niet wachten. “Ik heb erg veel zin het NK weekend. Ik verwacht een zwaar weekend vanwege de weersomstandigheden en het feit dat we kwalificatie moeten spelen. Maar ik heb erg veel zin om met Michiel te gaan spelen.”

Als gelegenheidsduo hebben ze stiekem zeer ambitieuze plannen. “Het doel is voor mij vooral lekker spelen na een lastig periode. We brengen veel ervaring mee. Ik hou van spelen met wind. We zullen zien of we daar profijt uit kunnen halen!” Wie er favoriet is, dat is voor Vismans overduidelijk: “Dat zijn Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen natuurlijk. Steven van de Velden en Dirk Boehle gaan het hun lastig maken denk ik. Wij gaan de strijd aan met de rest voor plek drie. Een podiumplek, dat zou echt een mooi eind van het seizoen vormen. We gaan alles geven samen.”

Bekijk ook eens