Op de Copakadijk speelt Flore Gravesteijn dit weekend weer haar eerste beachwedstrijden. Na een seizoen op het hoogste niveau in de zaal, in de Italiaanse Serie A, sloot ze zich aan bij de Kadijk Beach University. De hele zomer gaat ze spelen met Mexime van Driel. ,,Ik vind het een eer dat Mexime en trainster Debora Kadijk mij hiervoor benaderden.”

Flore begon meteen goed in Werkendam, ze won de eerste twee duels. Maar ze merkt goed dat ze nog moet schakelen. ,,Het is zo anders, de manier van bewegen in het veld en het lezen van het spelletje. Ik vind dat super leuk, maar als je uit de zaal komt kost het wat tijd om compleet om te schakelen.” Ze is pas twee weken vol met beachvolleybal bezig en speelt vandaag met Mexime de eerste wedstrijden. ,,Ik ben er trots op dat ik hier mag trainen en spelen, het is een prachtige vereniging. Ik kies er bewust voor om de hele zomer te beachen en toen ik in januari gevraagd werd om met Mexime te spelen wist ik het snel.”

Vanavond spelen Flore en Mexime in de kwartfinale tegen een ander duo van de Kadijk Beach University. Ze staan om 19.00 uur tegenover Raisa Schoon en het zusje van Mexime, Emi van Driel. Dat duo verkeert in topvorm, vorige week wonnen ze in Arnhem de opening van de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Flore en Mexime gaan voor een mooie prestatie in eigen huis. ,,Het is super gaaf om hier mijn eerste duels te spelen. Een eer om het op deze manier weer op te pakken bij Kadijk Beach. We gaan hier vol voor het hoogst haalbare, we zijn allebei heel ambitieus.”

Wel beseft Flore zich dat dit pas het begin is. Ze is benieuwd naar wat ze als nieuw duo al neer kunnen zetten. ,,We moeten allebei nog wennen, ook is het nieuw dat we allebei zowel verdedigen als aanvallen. Dat heeft ook tijd nodig en we gaan zien wie het beste is aan het net en wie achterin. Die afstemming komt er wel, daar heb ik alle vertrouwen in.”

Bekijk ook eens