Een grote verrassing op de eerste dag van de DELA Eredivisie Beach in Zaandam. Vorige week wonnen Floor Berden en Juliette van Duijnhoven de Topdivisie in Lemmer en daardoor promoveerden ze naar de Eredivisie. Ze zorgden vanmorgen op het Centre Court voor een ‘shock’ bij het thuispubliek.

De lokale heldin Marly Bak en haar partner Esther Dijkstra werden enthousiast ontvangen door het aanwezige publiek op de Rozengracht. In de eerste eredivisie wedstrijd ooit in Zaandam werd de eerste set spannend, maar die werd met 21-17 verloren van het gepromoveerde team. Berden en Van Duijnhoven, een enthousiast en ervaren duo uit Eindhoven, knalden in de tweede set keihard door en sleepten met 21-6 op overtuigende wijze de zege over de streep.

Het gaf Van Berden en Van Duijnhoven duidelijk veel vertrouwen, want later op de dag wonnen ze ook van gelegenheidsduo Maxime van Ass / Mexime van Driel. Het duo uit Eindhoven plaatste zich daarmee direct voor de kwartfinale van morgen. Een knappe prestatie voor een team dat vorige week nog Topdivisie speelde. Ze zullen zondagochtend alles gaan geven om de halve finale te bereiken en zitten duidelijk in de ‘winning mood’.

Ook Dineke van Dijken en Sanne van Werkhoven maakten indruk op de eerste dag, ze wonnen ook twee keer in de poule en staan dus morgen in de kwartfinale. Bij de heren wist lokale held Kjeld Broekema zich ook direct te plaatsen voor de kwartfinale van morgenochtend. Met zijn gelegenheidspartner Michiel Ahyi won hij twee keer en hield daarmee de Zaanse eer hoog. Ook EK-gangers Jannes van der Ham en Sven Vismans wonnen twee duels en dat lukte ook Stefan Boermans en Casper Haanappel. Het spektakel gaat morgen verder in Zaandam!

Bekijk ook eens