De DELA Eredivisie Beach keert komend weekend weer terug op het strand. In Vrouwenpolder staat de laatste speelronde van de eredivisie op het programma, tevens de laatste kans om rankingpunten te verdienen richting het DELA NK Beach. De teams zullen dan ook gretig starten op het Zeeuwse zand. De Zeeuw Dirk Boehle, die afgelopen week nog actief was op het DELA EK Beach, doet ook mee. Op Strand Breezand vindt ook het Beachcircuit plaats, het wordt dus een groot beachvolleybalfeest in Zeeland.

De laatste kans voor de teams om punten te verzamelen daarmee deelname aan het DELA NK Beach veilig te stellen. Er zijn ook veel duo’s internationaal actief, waardoor het deelnemersveld in Vrouwenpolder zeker bij de mannen erg gevarieerd is en onvoorspelbaar. EK-deelnemer Dirk Boehle, die een thuistoernooi speelt in zijn Zeeland, vormt een gelegenheidsduo met Pascal van Hoyweghen. Casper Haanappel en Stefan Boermans hebben zich ingeschreven, maar doen alleen mee als ze vroeg uitgeschakeld worden op de World Tour. Ook doen Matthew Immers en Michiel Ayi, talenten van Beachvolleybal Team Nederland, mee in Vrouwenpolder.

Bij de dames zal het een mooie strijd worden om de titel. Veel topteams uit de eredivisie doen mee, zoals Raisa Schoon en Emi van Driel, die anderhalve week geleden nog het zilver veroverde op het WK onder 19 jaar. Quirine Oosterveld en Mered de Vries gaan in Vrouwenpolder alles geven voor hun eerste titel van het seizoen, maar moeten dan wel afrekenen met een sterk gelegenheidsduo: Lauri Luijken en Flore Gravesteijn.

Ook de altijd fanatieke Sarah van Esch en Britt den Haan komen naar Vrouwenpolder, wie weet kunnen die voor een verrassing gaan zorgen. Dat geldt ook voor Marly Bak en Esther Dijkstra, die al vaak in de buurt van het podium kwamen. Het wordt warm weer, dan is een bezoek aan de DELA Eredivisie Beach in Vrouwenpolder een goed plan! Op het strand vang je een lekker windje. De wedstrijden zijn gratis te bezoeken.

Bekijk ook eens