De compleet vernieuwde Eredivisie Beachvolleybal Tour start op zaterdag 13 en zondag 14 mei in Arnhem. Het hoofdveld (Centre Court) met stadion is te vinden op het Velperplein, daar worden zondag ook de finales gespeeld. Ook spelen de eredivisionisten op de velden van A-Beach Valkenhuizen. 

De Eredivisie Beachvolleybal Tour wordt dit seizoen in een nieuw jasje gestoken. De eredivisie moet naar een hoger niveau groeien en daar zijn grootse plannen voor. De Tour krijgt elk toernooi dezelfde herkenbare uitstraling en de spelers zijn de artiesten in de arena, het zijn de ‘superpromotors’ van de Eredivisie Beachvolleybal Tour. De kick-off vindt in Arnhem plaats. Vorig jaar werd er ook gespeeld in de Rijnstad, toen wonnen Nika Daalderop en Joy Stubbe het vrouwentoernooi en Mees Blom en Ruben Penninga bij de mannen.

Nederlands kampioen Sven Vismans is enorm gretig. ,,Heerlijk dat het seizoen nu gaat starten, ik heb enorm veel zin om weer te spelen. Arnhem is een mooie stad om in te spelen, ik vind het altijd een fijne locatie. Het hoofdveld midden in het centrum van de stad, daar heb je automatisch veel aanloop van publiek.” In Arnhem hoopt Vismans meteen de winst te pakken samen met zijn nieuwe partner Jannes van der Ham. ,,Ik kijk uit naar de eerste krachtmeting voor ons. De laatste vijf rondes van 2016 heb ik gewonnen, die lijn wil ik natuurlijk doorzetten.”

Gemeente Arnhem is er trots op dat ook de vernieuwde Eredivisie Beachvolleybal Tour weer in de stad komt. Gerrie Elfrink, wethouder sport van gemeente Arnhem is daar heel blij mee. ,,Dat is heel erg mooi. Dat er een eredivisie beachvolleybal weekend in Arnhem gespeeld wordt, past enorm goed bij alle volleybalactiviteiten in onze stad, zoals eerder ook het EK meisjes. We zijn trots dat op 13 en 14 mei veel topspelers in actie komen op twee prachtige locaties in onze stad. In Arnhem kan iedereen komen genieten van topbeachvolleybal.”

Bekijk ook eens