Wat was het weer genieten voor spelers, speelsters en toeschouwers. Spelen in een centrum, volle tribunes, begeleid door fijne deuntjes van Het Entertainmentteam en de energie van vele vrijwilligers. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op een vervolg, want aankomend weekend verplaatst het hele circus zich naar het Gemeenteplein in Heerenveen.

Heerenveen zal dit weekend gastdame zijn van de Eredivisie beachvolleybal tour. Op het Gemeenteplein en aan de Abe Lenstra Boulevard wordt gestreden om de felbegeerde titels, tijdens de derde Eredivisie stop van dit seizoen. In navolging van Utrecht, zal ook hier weer in het centrum worden gespeeld. Heerenveen is sinds het organiseren van de beachvolleybal tour door Sportworx in 2017 niet meer weg te denken als speelstad, en dat is niet voor niets.

Ook dit jaar reizen de beste Nederlandse beachvolleyballers maar al te graag af naar de sportstad bij uitstek. Het deelnemersveld is er wederom een om naar uit te kijken. Mexime en Emi van Driel sluiten na een snelle uitschakeling afgelopen week in het Zwitserse Gstaad weer aan. Zij zullen onder andere worden uitgedaagd door Piersma / Priem en Bekhuis / Everaert. Laatstgenoemden eindigden afgelopen weekend net naast het podium en zullen er alles aan doen om er dit weekend wel op te staan.

Bij de mannen zal de verhitte strijd tussen Luini / Nijeboer en Boehlé / van Werkhoven misschien wel een vervolg krijgen. Leon en Thijs zijn in ieder geval gebrand op revanche, na de spannende finale van afgelopen weekend. Matthew Immers doet na een korte afwezigheid vanwege een blessure ook weer mee. Zijn maatje Ruben Penninga is voor de zekerheid mee gevlogen naar Gstaad, waar het nog onzeker was of Steven van de Velde daar fit aan de start kon verschijnen. Dit bleek het geval, met een vrij weekend voor Ruben als gevolg. Matthew zal aantreden met zijn maatje uit de zaal, Sharif Gabriel. Tot slot zal ‘local hero’ samen met zijn maatje Joris Berkhout zorgen voor volle tribunes. Zaterdag om 10:20 uur op het Gemeenteplein zullen de matadoren al hun vrienden, familie en kennissen uit de buurt trakteren op een mooie pot volleybal.

Komt dat zien, in Hearrenfean!

Bekijk ook eens