Ze heersten weer het hele weekend. Dirk Boehlé en Steven van de Velde blijven ijzersterk spelen tijdens de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour en ze schreven vanavond ook het toernooi in Zutphen op hun naam. In de finale versloegen ze weer Jannes van der Ham en Sven Vismans, het werd 2-0 (17-21 en 9-21). Dirk Boehlé : “Ik heb er echt geen woorden meer voor, onze vijfde titel alweer. Weer klopte alles.”

In de finale in Zutphen stonden op de drukke Groenmarkt de twee topteams van de Eredivisie Beachvolleybal Tour weer tegenover elkaar. Dirk en Steven toonden weer hun topvorm, met name in de tweede set lieten ze hun tegenstander kansloos en vertwijfeld achter. Steven was aan het net niet te passeren, hij produceerde het ene monsterblok na het andere. Dirk genoot enorm van het weekend in Zutphen. “Echt onbeschrijflijk, ik ben er stil van. Het klopte weer allemaal bij ons. We zitten in een sprookje waar maar geen einde aan komt en dat willen we zo houden. We laten het mooi weer zien met onze vijfde titel.”

Het was een drukbezocht toernooi en dat stimuleerde Dirk extra. “Het is altijd gaaf om voor veel publiek te spelen en hier op de Groenmarkt was het echt genieten. Maar ook bij de andere velden was het top. Ik kende deze stad helemaal niet, maar ik kom er graag terug. Steven en ik willen dit vasthouden en we hopen op wat wildcards voor internationale toernooien de komende weken. En het NK in september moet het toetje van het seizoen worden.”

Op de derde plek eindigde een gelegenheidsduo, Gijs van Pruissen en Jasper Niewold. Twee ervaren mannen die altijd vol passie spelen en nu eens naast elkaar in het veld stonden. Ze straalden van trots na het winnen van de troostfinale. “Hier hoopten we op en ik ging voor het podium, maar Jasper probeerde steeds de verwachtingen te temperen,” zo blikte Gijs terug. Jasper lacht en vult aan: “Ik ging er rustig in, maar vanmorgen voelde het wel erg goed dus dat motiveerde. Het was echt een super mooi en goed georganiseerd toernooi. En hier in het centrum spelen, dat was genieten.

Bekijk ook eens