Na een succesvol eerste weekend in Arnhem is de Eredivisie Beachvolleybal Tour zaterdag en zondag te vinden in Werkendam. Raisa Schoon en Emi van Driel wonnen in Arnhem het eerste toernooi en hopen komend weekend tijdens hun ‘thuiswedstrijd’ weer op het podium te staan. Emi ziet de droomfinale al voor zich, tegen haar zus Mexime. ,,Het gaat een heel mooi weekend worden in Werkendam.”

Het seizoen had voor Emi en haar partner Raisa niet beter kunnen starten. Op overtuigende wijze wonnen ze het eerste toernooi van de Eredivisie Beachvolleybal Tour in Arnhem. Emi blikt daar nog even op terug. ,,Het was heel erg leuk om meteen te winnen in de eredivisie, dat geeft natuurlijk veel vertrouwen. Op de eerste dag wonnen we meteen drie keer, toen kregen we het gevoel dat we wel eens konden gaan winnen. En dat lukte.”

Toch blijft Emi heel realistisch. Ook in Werkendam de titel pakken, dat zal niet makkelijk worden. ,,De sterke start biedt geen garanties. Al hopen we natuurlijk dat we op eigen veld net zo gaan knallen. Ik verwacht een heel mooi eredivisie weekend in Werkendam, de organisatie en alle vrijwilligers van Kadijk Beach zijn er hard mee bezig en we maken er iets moois van. Ik verwacht veel publiek en dat stimuleert extra want er zullen veel bekenden van ons langs de lijn staan.”

Zaterdag wordt er gespeeld op de CopaKadijk, het prachtige beachvolleybal complex in Werkendam. De finaledag vindt plaatst bij Fort Altena. ,,Super dat we op zondag bij het Fort spelen, dat wordt genieten. Het is een hele mooie locatie voor de finales. We gaan in eigen huis alles geven om zo hoog mogelijk te eindigen tijdens onze thuiswedstrijd.”

In Werkendam komt ook haar oudere zus Mexime in actie in de eredivisie. Zij speelt samen met Flore Gravesteijn. ,,Altijd bijzonder om tegen je zus te spelen. Ik hoop dat we elkaar in de finale pas treffen, dan kan je elkaar niet uitschakelen. Dat zou voor mij de droomfinale zijn in Werkendam, tegen Mexime. En dan natuurlijk wel winnen.”

Het publiek kan in Werkendam genieten van een aantal thuisteams. Ook Sara van Esch en Britt den Haan komen in actie en de wildcard ging naar Hannah van Esch en Danique Timmermans.

Bekijk ook eens