De Eredivisie Beachvolleybal Tour in Werkendam is bij de vrouwen gewonnen door Emi van Driel en Raisa Schoon. De speelsters van de Kadijk Beach University veroverden op overtuigende wijze de titel tijdens hun thuistoernooi, ze wonnen al hun duels. Emi van Driel keek trots terug na de tweede eindoverwinning op een rij. ,,Het was echt superdruk, dat maakt het extra mooi. Het was een geweldig toernooi in Werkendam.”

Het seizoen had niet beter kunnen starten voor van Van Driel (16) en Schoon (15). De talenten van de Kadijk Beach University wonnen vorige week al de opening van de Eredivisie Beachvolleybal Tour in Arnhem en vanavond stonden ze weer bovenaan het podium. In de finale versloegen ze Roos van der Hoeven en Mered de Vries met 2-1 (16-21, 21-19 en 15-11). De derde plek ging naar Katja Stam en Julia Wouters.

Het publiek genoot enorm op de unieke locatie: Fort Altena. Iedereen liet zich massaal horen voor de lokale heldinnen. Dat gaf de speelsters in de finale extra energie. Van Driel genoot enorm. ,,Supergaaf dat het hier zo druk is. Dat maakt het extra leuk voor ons met veel bekenden. We hebben vandaag voor elk punt keihard geknokt. Wat een geweldig toernooi op de thuisbasis.”

Van Driel en Schoon zijn enorm jong, maar staan in het veld met de instelling van enorm ervaren speelsters. Ze benaderen alles van punt tot punt. ,,We hebben geen extra druk ervaren in eigen huis. We spelen altijd van wedstrijd tot wedstrijd. In de finale was de eerste set nog wat onbehouwen, maar in de tweede set zijn we meer met ons hoofd gaan spelen.”

Toch is de overwinning in eigen huis niet het sportieve hoogtepunt van deze week voor de ambitieuze speelsters. ,,Het mooiste cadeau van deze week is denk ik toch wel de wildcard voor de World Tour in Den Haag. Daar kunnen we in juni gaan snuffelen aan internationale topwedstrijden.”

Bij de mannen ging de titel naar Dirk Boehle en Steven van de Velde. Ze wonnen met 2-1 (21-16, 18-21 en 15-13) van Jannes van der Ham en Sven Vismans. Vorige week stonden beide teams ook al tegenover elkaar in de finale, toen won het andere duo nog. Nu waren de rollen dus omgekeerd.

Bekijk ook eens