Afgelopen weekend stond Zaandam weer voor even in het teken van beachvolleybal. De BetCity Eredivisie Beach, de hoogst aangeschreven beachvolleybal tour van Nederland, streek er neer. Ondanks enkele regen- en zelfs onweersbuien werden er schitterende wedstrijden op de mat gelegd.

Twaalf teams per geslacht streden om de felbegeerde podiumplekken. Op zaterdag werden alle wedstrijden gespeeld tot aan de kwartfinale, zondag ging het toernooi verder met de halve finales en finalewedstrijden.

Titelprolongatie voor van der Made/Stok
Bij de dames kenden Serena van der Made en Rianne Stok een uitstekend toernooi. In de poulefase vergisten de twee zich nog in Sarah Knol en Loladina Zwaanswijk, maar plaatsen zich door een overtuigende overwinning op Anique Tavenier en Jill de Groot wel voor de kwartfinales. Vanaf die fase in het toernooi werd er geen set meer verloren. In de finale werden Marly Bak en Bjorna Gras met 21-18 en 21-12 overtuigend verslagen en daarmee werd de tweede titel op rij veiliggesteld. Ook in Nijmegen beklommen zij de hoogste podiumtrede, toen stonden zij tegenover Lyn van Mill en Iris Reinders in de finale. Diezelfde Mill/van Reinders completeren in Zaandam het podium met een bronzen medaille. In de kleine finale werd met 21-16 en 21-11 gewonnen van Floor Hogenhout en Trijntje Verbeek.

Van Werkhoven/van Hal pakken eerste overwinning
Bij de mannen een opvallend team in de halve finale in de naam van Koen Herrebout en Kees de Hoogh. Via de topdivisie wisten de twee zich vorige week voor het eerst te plaatsen voor de BetCity Eredivisie Beach in Nijmegen. In hun tweede optreden dus al een halve finale plek, maar daar bleef het niet bij. Met 21-14 en 23-21 tegen Bruins Slot/Zijl werd zelfs een finaleplek afgedwongen. In die finale strandde het schip en moesten zij hun meerderen erkennen tegen Cain van Hal en Mart van Werkhoven. De twee mannen van Beach Team Den-Haag wonnen overtuigend en pakten daarmee hun eerste overwinning in de BetCity Eredivisie Beach. Tom Sonneville en Bram van der Wel gingen er vandoor met de bronzen medaille.