Ze vielen elkaar dolblij in de armen na het winnen van de finale. In Arnhem veroverden Emi van Driel en Raisa Schoon de eerste titel van de Eredivisie Beachvolleybal Tour 2017. In de finale wonnen ze met 2-1 (22-20, 11-21 en 15-11) van Laura Bloem en Marloes Wesselink. ,,Dat we hier de eerste meteen winnen, dat voelt goed.”

 De jonge talenten van de Kadijk Beach University speelden in Arnhem een zeer overtuigend toernooi, dat belooft wat moois voor volgende week. Dan wordt de Eredivisie Beachvolleybal Tour gespeeld op hun eigen terrein in Werkendam. De sleutel tot hun succes? Steeds heel nuchter de wedstrijden benaderen. ,,De afgelopen twee dagen hebben wij wedstrijd voor wedstrijd gewerkt. Wij gaan altijd uit van ons eigen niveau. En het niveau van vandaag was genoeg,” zo keken de twee meiden tevreden terug.

Emi en Raisa begonnen met een sterk gevoel aan de finale tegen Laura en Marloes. De meiden vertellen enthousiast verder. ,,Het gevoel vooraf was goed. Het afgelopen jaar hebben we vaak de top drie gehaald en om dan nu de eerste van het seizoen te winnen, dat is geweldig.” De finale van de vrouwen werd in de stromende regen gespeeld. ,,Het weer is iets waar we allebei last van hebben. De bal was zwaarder voor beide partijen. In de tweede set liep het even net niet lekker. De volgende set zijn we verder gegaan. De stand in de nieuwe set is opnieuw 0-0,” aldus de nuchtere speelsters. 

In januari verloren ze nog een finale van Laura en Marloes, dat was op het NK indoor in Aalsmeer. Dit voelde dus als revanche. ,,Mooi meteen een herhaling van de indoor finale, alleen viel deze uitslag gelukkig onze kant op.”  Emi en Raisa hebben de eerste titel van het seizoen binnen en dat ze de meiden veel vertrouwen geven voor het toernooi in hun eigen Werkendam.

Bekijk ook eens