Ze speelden donderdag en vrijdag nog op de World Tour in Turkije en kwamen daarna meteen door naar Heerlen. Dat deden ze niet voor niets, want Dirk Boehlé en Stefan Boermans veroverden in Limburg hun eerste titel in de DELA Eredivisie Beach. Bij de dames ging de eindzege naar Katja Stam en Julia Wouters.

Dirk Boehlé en Stefan Boermans vormen sinds dit seizoen een beachvolleybalteam. Ze willen niet alleen in de DELA Eredivisie Beach presteren, maar kijken ook naar kansen op de internationale tour. Ze deden daarom deze week mee aan het 2-sterren toernooi van de World Tour in het Turkse Aydin. En met succes, ze plaatsten zich donderdag in de kwalificatie voor het hoofdtoernooi.

Daarin wisten ze goed tegenstand te bieden tegen een Italiaans topteam en verloren ze nipt van Turkije. Voordeel van de vroege uitschakeling op vrijdag: ze konden op tijd terug zijn voor de eredivisie in Heerlen. Het internationale succes en de leerzame ervaring namen Boehlé en Boermans, ook wel bekend als Team BoeBoe, mee naar de eredivisie.

Ze maakten in Heerlen een zeer sterke indruk en in de halve finale wonnen ze met 2-1 van Sven Vismans en Tom van Steenis, ze lieten in de tie-break zien mentaal sterk te zijn. Ook in de finale lieten ze zien dat ze over een hoog niveau beschikken. Maar ook de mentale veerkracht kwam weer naar boven, want ze verloren in de finale de eerste set nog dik met 13-21 van Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer. Daarna keerden ze het om en wonnen met 21-17 en 17-15 hun eerste titel als team. Het brons ging in Heerlen naar Mees Blom en Yorick de Groot.

Ook de winnaressen bij de dames kwamen eerder deze week in actie in Turkije. Katja Stam en Julia Wouters werden in hun eerste kwalificatieduel op de World Tour in Aydin uitgeschakeld, maar ze herstelden zich sterk in de DELA Eredivisie Beach. In Heerlen veroverden ze het goud door in de finale met 2-1 (21-16, 18-21 en 15-12) te winnen van Emi van Driel en Raisa Schoon. Het brons ging in Limburg naar Sophie van Gestel en Marloes Wesselink.

Bekijk ook eens