Bekhuis/Piersma laten, in aanloop naar EK-22, uitstekende vorm zien in eerste Nightwatch Eredivisie Beach

Afgelopen pinksterweekend vond de eerste Nightwatch Eredivisie Beach plaats in Heerlen. Ondanks alle regenbuien werd het een prachtig weekend beachvolleybal in het verre zuiden. Wies Bekhuis, Brecht Piersma, Matthew Immers en Stefan Boermans beklommen de hoogste treden op het podium.  

Het Pancratiusplein in Heerlen heeft een week lang beachvolleybal geademd. Twee beachvolleybalvelden in de stad, pal naast de Sint-Pancratiuskerk. Een fantastische plek waar de gehele week gebruik van werd gemaakt door verschillende scholen, bedrijven en verenigingen uit de buurt. Als klap op de vuurpijl reisde de 12 beste beachvolleybal teams van Nederland, zowel heren als dames, in het pinksterweekend af naar Heerlen. De allereerste Nightwatch Eredivisie Beach werd een groot succes voor zowel deelnemers als het publiek. Drie dagen lang werd er gestreden om de felbegeerde titels. De dames speelden op zaterdag en zondag, de mannen op zondag en maandag.

Damestoernooi

Bij de dames een verassende halve finalist in de vorm van Julia Kee en Rianne Stok. In de kwartfinale versloegen zij, met minimaal verschil, knap de van BTN afkomstige Nadine Everaert en Desy Poiesz. In de halve finale stuitten de twee op Wies Bekhuis en Brecht Piersma. Brutaal pakten Kee/Stok ook meteen de leiding in deze wedstrijd, door de eerste set met 21-16 te winnen. Bekhuis/Piersma stelden echter orde op zaken, de tweede set wonnen zij met maar liefst 16 punten verschil (21-5). Deze klap kwamen Kee en Stok niet meer te boven. Met 15-12 ging ook de derde set verloren en dus mochten Bekhuis/Piersma zich melden in de finale. Daar namen zij het op tegen Mexime van Driel en Emma Piersma. Een ware zussenstrijd tussen Emma en Brecht, die gewonnen werd door de jongste van de twee. Na twee sets stuivertje wisselen gingen Brecht Piersma en Wies Bekhuis er in de derde en tevens laatste set met de winst vandoor. Een mooie gouden plak voor de twee jonge talenten, die dit toernooi gebruikten ter voorbereiding op het EK-22, dat donderdag begint in Bilthoven en Vlissingen. Brons ging naar Lynn van Mill en Jill Weeda.

Herentoernooi

Bij de heren een interessante combinatie tussen Stefan Boermans en Matthew Immers. Immers speelt normaliter met Mart van Werkhoven, maar door een blessure bij laatstgenoemde nam Boermans zijn plek in. Dit deed hij naar verwachting. De twee mannen domineerde het gehele weekend. Het was dan ook geen verassing om hun in de finale te treffen. In die eindstrijd namen zij het op tegen Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer, die hun reünie meteen bekroonden met een finaleplek. Daar bleek de horde Boermans/Immers wel te hoog gegrepen. Met 21-11 en 21-7 pakten de twee mannen van Beachvolleybal Team Nederland zonder problemen de winst in Heerlen. Brons ging naar een duo uit Australië, Denys Denysenko en James Takken, dat dit weekend de wildcard kreeg van organisator Sportworx.

Bekijk ook eens