• Een mooi huwelijkscadeau: de NK-titel

Ze zijn de torenhoge favoriet voor de titel op het DELA NK Beach 2018: Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Maar dat waren ze vorig jaar ook en toen moesten de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) genoegen nemen met het brons. Ze zijn dan ook erg gemotiveerd om nu wel op het hoogste treetje te eindigen. Robert Meeuwsen gaat alles geven voor de titel. Waarom? “Ik heb nog geen cadeau voor de bruiloft van Alexander, de Nederlandse titel lijkt me een prima cadeau!”

Het was voor Brouwer en Meeuwsen een succesvol seizoen, maar de afgelopen weken liep het niet helemaal zoals ze wilden. Meeuwsen kijkt daar kort op terug: “Dit seizoen was één van de meest constante ooit, het begin was erg goed met meerdere toernooioverwinningen, maar de laatste paar toernooien waren teleurstellend. Daarom willen we weer knallen op het NK.”

De BTN-heren wonnen in 2018 het goud op de World Tour in Aalsmeer, in Huntington Beach en in Doha. Goud op het DELA NK Beach zou dus mooi dat rijtje titels afsluiten. Meeuwsen is dan ook duidelijk over de doelstelling voor komend weekend: “Ons doel is winnen en plezier maken. We hebben dit seizoen al mooie dingen laten zien, de afgelopen periode was iets minder met de toernooien in Moskou en Hamburg waar we niet speelden zoals we willen. We willen nu met plezier spelen en gaan alles geven voor een nieuwe Nederlandse titel.”

Meeuwsen is duidelijk als er gevraagd wordt naar de concurrentie. “Ik zie Dirk Boehle en Steven van de Velde als grootste concurrent, aangezien zij de titel in 2015 veroverden en vorig jaar van ons wonnen in de halve finale van het NK.” Het DELA NK Beach wordt dit weekend (25 & 26 augustus) gespeeld in en rond het The Hague Beach Stadium

Bekijk ook eens