Dubbel goud voor huize Stam/Nijeboer bij Nightwatch Eredivisie in Venlo

De première van de Nightwatch Eredivisie Beach in Venlo heeft een gouden medaille opgeleverd voor zowel Katja Stam als haar levenspartner Thijs Nijeboer. Met hun beachmaatjes Raïsa Schoon en Jannes van der Ham waren zij in de finales van zondagmiddag aan de oevers van de Maas te sterk voor respectievelijk Desy Poiesz/Leanne van Vegten en Cain van Hal/Mart van Werkhoven. 

De eerste editie van de Nightwatch Eredivisie Beach in Venlo was zeer geslaagd. Veel mensen genoten van de strijd op het centercourt, gelegen aan de Lage Loswal. Waar zondagochtend nog een stevige bries over het veld waaide, zakte die ’s middags af naar een heerlijke windkracht 2, ideaal voor prachtige beachsport. 

Mannen

Het publiek werd een prachtige strijd geboden in de finale van het mannentoernooi. Cain van Hal en Mart van Werkhoven hadden de eindstrijd gehaald door in de halve finale met 2-1 te winnen van de zilverenmedaillewinnaars van vorige week in Utrecht, indoorspelers Rik van Solkema en Joris Berkhout. Thijs Nijeboer en Jannes van der Ham plaatsten zich alweer voor hun vijfde finale van dit seizoen door een overtuigende zege op Erik Nijland en Kyran Versteegen.

In de finale was het eerste offensief van Van Hal/Van Werkhoven, zij pakten de openingsset met 21-14. Nijeboer en Van der Ham stelden daarna orde op zaken. Met 21-16 en 15-11 wonnen zij voor de derde keer dit seizoen een toernooi in de Nightwatch Eredivisie Beach. Na het goud voor Van Werkhoven in Nijmegen met vaste partner Matthew Immers (die in Marokko aan de zijde van Stefan Boermans wist te winnen op de Beach Pro Tour), was daar nu het zilver met Cain van Hal. Het brons ging overtuigend naar Berkhout en Van Solkema.

Vrouwen

In het vrouwentoernooi maakte slechts een duo aanspraak op de eindoverwinning. Het nummer-2-koppel van de wereld, Katja Stam en Raïsa Schoon, kreeg dit weekend in Venlo maar maximaal 14 punten tegen in een set. In de finale waren de olympiërs van Tokio met 21-11, 21-11 te sterk voor Desy Poiesz en Leanne van Vegten. Het was voor Stam en Schoon de eerste titel op de Eredivisie Beach sinds zij in september 2020 in Utrecht zegevierden. 

De wedstrijd om het brons ging tussen twee jonge duo’s: Aniek de Jong en Lisa Luini (beiden 19) en Noa Sonneville en Maren de Jong (allebei 17 jaar). Het jongste koppel trok aan het langste eind, Sonneville en Maren de Jong dwongen met 21-18 en 21-8 de derde plek op het podium af.

Nu op naar King of the Court

Met het afronden van het toernooi in Venlo komt er ook een einde aan de Nightwatch Eredivisie Beach van het seizoen 2022. Het waren zeven prachtige toernooien op zeven even zo mooie locaties in het land. Er is nu een weekje rust, dan zullen de spelers zich gaan opmaken voor de eerste van twee Nightwatch King of the Court-toernooien. Rotterdam in het toneel op 6 en 7 augustus. 

Bekijk ook eens