Voor Dirk Boehlé is het een extra bijzonder weekend van de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Hij is geboren en getogen in Zeeland en spelen in Vlissingen voelt voor hem als thuistoernooi. ,,En dan ook nog geweldig weer, mooier kan toch niet.”

We spreken Dirk na zijn laatste duel van de eerste dag in Vlissingen. Hij is enorm enthousiast en trots. ,,Ik ben extreem aan het genieten. Een geweldige opzet met de Eredivisie Beachvolleybal Tour, het Summer Beachvolleybal Circuit en de Zeeland Beach Classics. Er staat hier echt iets, het is iets moois geworden.”

Dirk promoot zijn sport graag en dat heeft hij ook in Zeeland gedaan. Hij gaf meerdere clinics en vandaag vond op het strand van Vlissingen de grote finale van het scholen beachvolleybal toernooi plaats. ,,Dat is geweldig om te zien. De kids zie je snel groeien tijdens clinics, het is een sport waar ze erg enthousiast over zijn. Het is erg mooi om kinderen hier terug te zien die ik les gaf. In Zeeland is volleybal niet zo populair, maar beachen slaat zeker aan. Kinderen vragen veel waar ze lid kunnen worden.”

Zelf kwam Dirk vandaag ook nog drie keer in actie. Met zijn partner Steven van de Velde won hij alle duels en dus staan ze morgen direct in de halve finale. ,,Het voelt echt als een thuiswedstrijd, veel bekende gezichten ook. Het gaat lekker, ik ben erg blij met het spel van vandaag. Erg gaaf is dat onze Braziliaanse coach er ook bij is. Morgen starten we weer opnieuw, vol aan de bak. Maar uiteraard wil ik weer gaan knallen op ‘mijn’ strand.”

Bekijk ook eens